Acte de descoberta d'una placa que dona nom a una plaça de Tarragona en homenatge als deportats de la ciutat en camps nazis

Tarragona homenatja als deportats de la ciutat als camps nazis amb una plaça

La plaça dels Deportats tarragonins s'ubica al barri de Sant Pere i Sant Pau

Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis. L'alcalde Pau Ricomà ha descobert aquest dimarts al migdia la placa que dona nom a la, des d'avui, plaça dels Deportats tarragonins, ubicada al barri de Sant Pere i Sant Pau.

Amb aquest gest, la ciutat vol retre homenatge als 42 veïns i veïnes que van ser deportats en camps nazis entre els anys 1940 i 1945.

En l'acte de descoberta de la placa, l'alcalde ha remarcat la importància de retre homenatge «a totes aquelles persones que malauradament van ser víctimes de l'odi».

«Homenatjar als deportats i deportades»

A aquest acte d'homenatge, que s'emmarca en el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona, també hi ha participat Adelina Figueras i Glòria Rabadà, representants d'Amical Mauthausen.

Les dues han destacat la figura dels 42 deportats i deportades que «van lluitar en defensa de la Segona República i van ser els primers lluitadors contra el feixisme».

«Tarragona mereixia homenatjar als deportats i deportades, per això també el Programa de Memòria Democràtica se centra en ells, tarragonins que van patir als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial», ha conclòs Ricomà.