La consellera Cristina Guzmán amb el responsable de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona

Tarragona desbrossa i neteja la zona forestal de Llevant amb alt risc d'incendi

Els treballs es concentren en zones urbanitzades properes a entorns forestals i es plantegen durant cinc anys

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat recentment els treballs de desbrossament i neteja de la zona forestal de Llevant amb alt risc d'incendi. Es tracta d'unes tasques que s'inclouen en el contracte plurianual que comprèn totes les urbanitzacions de la ciutat i que s'emmarquen en un pla de cinc anys. Concretament, l'operatiu es concentra en entorns forestals que tenen edificacions situades a menys de 500 metres de distància.

Els operaris s'encarreguen de talar, desbrancar i retirar la vegetació susceptible de patir incendis. En la primera setmana de l'operatiu l'empresa Arico Forest ha treballat al llarg del passeig de l'Esquirol i el perímetre de la Móra-Cala Tamarit, estenent-se en els pròxims dies fins a la Torre d'en Segur.

Les següents zones on s'actuarà

La segona fase es traslladarà al camí de Ronda fins a la platja de la Móra, un tram del camí del Castell de Tamarit i per l'altre extrem un tram del carrer Llobregat i Baix Camp. També es treballarà al voltant d'un nucli de cases aïllades ubicades entre el Camp de Golf i l’Autopista AP-7, així com una part de la urbanització Pinatell. A la vegada, es farà un manteniment de la zona propera al Mas del Frare, a tocar d'Els Pallaresos.

En la segona fase, està previst continuar els treballs amb els perímetres vegetals d'altres urbanitzacions de Llevant, mentre que la tercera i la quarta fase es concentraran a la zona nord de la ciutat. Finalment, la cinquena fase se centrarà en els voltants de les Coves del Llorito, el Centre d’Innovació i Formació Ocupacional i cases o masies aïllades de la zona.

Crida a la precaució i a la prevenció

Des del consistori tarragoní es recorda que els propietaris de parcel·les tenen l'obligació de mantenir nets els terrenys. En aquesta línia, la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, ha reiterat «la importància dels treballs de prevenció», alhora que ha demanat «molta cura» a veïns i visitants.