Pla general de la consellera de Comerç i presidenta de l'EMDET, María José López, acompanyada de tècnics, en la presentació del nou mercat web Som Comerç TGN Market’

Tarragona posa en marxa un mercat web per incentivar la digitalització del comerç local

L'Ajuntament manté reunions amb les associacions de botiguers per decidir la data per engegar la campanya dels bons

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa aquest juny el mercat web 'Som Comerç TGN Market' per ajudar a digitalitzar el comerç local.  S'hi podran adherir els 224 comerços que ja formen part de l'aplicació engegada fa un any, així com altres negocis de la ciutat.

«Oferim l'oportunitat de connectar digitalment amb més clients amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli i facilitar així l'augment de les vendes». Aixó ho ha afirmat la consellera María José López, que apunta que s'hi han destinat 80.524 euros.

Segons López, el mercat web ofereix de forma senzilla la possibilitat de crear una botiga per Internet a través d'una plataforma. Aquesta plataforma serà «segura, professional i còmoda» tant per botiguers com per compradors. Destaca, que és l'aparador virtual on els comerciants podran mostrar tots els seus productes i serveis.

«És un pas més per ajudar el comerç en la digitalització i la seva recuperació després d'un any de pandèmia», ha subratllat. La plataforma s'activa aquest mes de juny després que set comerços locals participessin en una prova pilot.

La consellera de Comerç també ha valorat que s'ha consolidat l'aplicació 'Som Comerç TGN', que van engegar l'any passat. Ha anunciat que la quota anual, d'uns 40 euros, que els botiguers havien de començar a pagar aquest any, s'ajorna fins al 2022.

En el cas de la nova plataforma digital, els comerciants tindran gratuïts els 25 primers productes que pengin al web. «Som conscients de la importància que té la posada en marxa d'aquest tipus d'acció», ha apuntat. Per això, «és vital fer-ho amb els comerços, estem segurs que serà un èxit i que formarà part de la vida comercial de la ciutat».

Campanya comercial dels bons, a punt

A banda, la consellera de Comerç ha explicat que encara no han decidit quan començarà la campanya dels bons comercials. S'estan reunint amb erepresentants de la Taula de Comerç i associacions de botiguers de la ciutat per escollir la millor data per engegar-la.

Al març, l'Ajuntament va anunciar que destinaria 500.000 euros per incentivar les vendes al comerç local. López ha detallat que la partida es destinarà en una sola promoció i que ja tenen enllestida la part més tècnica.

«No volem llençar una promoció tan important per a la ciutat sense comptar amb el comerç, volem treballar d'una manera conjunta», ha tancat la consellera.