Un gronxador del nou parc inclusiu del carrer d’Ixart de Tarragona

Tarragona estrena el primer parc infantil inclusiu: «una reivindicació històrica»

Pau Ricomà ha anunciat que «a partir d’ara, tots els parcs nous de la ciutat seran inclusius»

Tarragona està d'estrena. Els nens i nenes de la localitat podran gaudir del nou parc infantil inclusiu que s'ha instal·lat al carrer Ixart. Una inauguració on hi ha participat l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, que ha anunciat que tots els parcs nous seran inclusius. 

«És el primer parc inclusiu del centre de la ciutat, però serà el primer de molts. A partir d’ara, tots els parcs nous de la ciutat de Tarragona seran inclusius», ha dit el batlle, a més de destacar que el nou parc neix a partir «d’una reivindicació històrica de les associacions de veïns de la zona».

Ricomà ha posat de manifest que «el canvi a Tarragona es fa cada dia i en aquest cas es tracta de canviar un pàrquing de motos per un parc on els nens i les nenes puguin jugar». 

El conseller de Territori i Mobilitat Xavier Puig ha explicat que «la ciutat ha de ser per tothom, i ha de valdre la pena per grans i petits. Feien falta parcs infantils al centre». Puig ha afegit que «s’ha creat un espai de trobada, un espai de vida pel barri». 

Per la seva banda, Chano Gamez representant de l’associació de Veïns Tarragona Centre ha volgut posar en relleu que «estem molt contents de veure com una de les nostres demandes prioritàries es fa realitat. Agraïm a l’actual consistori que hagi escoltat la nostra reivindicació i esperem que tirin endavant altres iniciatives com aquesta».

Núria Saba, de la presidenta de l’associació de Tarragona Centre, que no ha pogut ser avui a la presentació ha explicat «que els veïns de Tarragona Centre fa anys que demanem diversos equipaments, sobretot espais de joc al centre. Amb aquest nou parc, tan llargament reivindicat, estem molt contents».  

El nou parc inclusiu de Tarragona

El parc inclusiu que s'ha instal·lat al carret Ixart compta amb dos conjunts de jocs. El primer és un joc modular per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 5 usuaris, que permet fer un recorregut als infants que utilitzen cadires de rodes, i que es complementa amb panells interactius de números, lletres, rellotge i música.

El segon, es tracta d’un conjunt modular amb dues torres amb teulada per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 18 usuaris. Disposa d’un túnel que comunica la xarxa d’escalar amb una de les torres, un tobogan i fins a sis panells interactius i inclusius amb jocs de música. El parc també compta amb dues molles i un balancí de fusta. 

El paviment de la zona infantil és de cautxú sintètic per garantir la seguretat i minimitzar el risc de caigudes, ja que la superfície és sòlida i, al mateix temps, tova.  A més permet que sigui accessible als infants que han d'usar cadira de rodes o caminadors.  

El cost de les obres d'aquest nou parc inclusiu tarragoní ha sigut de 86.042 euros (IVA inclòs).