La consellera Elvira Vidal a la platja per a gossos de Tarragona

Tarragona estrena la primera platja per a gossos de la ciutat al Miracle

L'adequació de l'espai ha suposat una inversió d'uns 40.000 euros

Tarragona ha estrenat aquest dijous una zona habilitada per a gossos a la platja del Miracle. Després de llargues reivindicacions per part dels propietaris de gossos de mantenir la platja oberta en el període estival també per a les seves mascotes, finalment aquesta petició s’ha fet realitat. El lloc escollit ha estat la part més propera a les roques tocant al Fortí de la Reina.

L'espai compta amb 1.200 m² i els treballs per habilitar-lo han suposat una inversió d'uns 40.000 euros. Els treballs han consistit a adequar la rampa d’accés actual a les noves necessitats i instal·lar una passera de fusta per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. 

Així mateix s’ha col·locat una tanca perimetral amb portes integrades, així com un espai de dutxes per a persones i gossos i la seva prèvia instal·lació de xarxa d’aigua i finalment, un banc i papereres. També hi ha senyalització que explica el bon ús de l’espai i les normes a seguir. 

«Tarragona fa un pas més per ser una ciutat amiga dels animals»

La consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, ha assenyalat que «aquest projecte és per fi avui una realitat, que cal comptar amb el treball realitzat per l’anterior consellera i per la tenacitat i paciència de les famílies i banyistes amb gossos que hi han estat al darrere».

En aquest sentit, ha assegurat que «Tarragona fa un pas més per ser una ciutat amiga dels animals i respectuosa amb el medi ambient amb aquest gest», alhora que ha afegit que «a més comportarà una millor convivència entre els diferents usuaris de la platja».  

Aquesta és una instal·lació provisional durant la temporada de bany en la qual està prohibit anar a la platja amb animals. La resta de l’any no caldrà perquè els animals poden anar lliurement a la platja.