Camp de futbol La Floresta

Tarragona executarà millores als camps de futbol municipals per valor de 100.000 euros

La intervenció més important es farà al mur perimetral de l'equipament esportiu del barri de la Floresta | També es canviaran les banquetes i els marcadors de tots els estadis

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest divendres que, mitjançant la conselleria d'Esports, executarà un paquet de millores als camps de futbol municipals valorat en més de 100.000 euros. Les actuacions arribaran als vuit equipaments municipals i la majoria d'elles es faran abans de finals d'any, segons ha informat el consistori a través d'un comunicat.

La intervenció més important serà la substitució de part del mur perimetral del camp municipal de la Floresta, actuació que ja va avançar TarragonaDigital el passat dilluns. En aquest sentit, la conselleria d'Esports invertirà uns 40.000 euros en aquests treballs, que en poques setmanes iniciaran el seu procés de licitació. Cal recordar que aquest equipament presenta algunes de les parts del mur caigudes i altres que estan en estat precari. Tant el club usuari de la instal·lació, el CD La Floresta, així com l'AVV La Floresta venen denunciant aquesta situació des de fa molt de temps.

Noves banquetes i marcadors adaptats a la normativa

Altres camps de futbol municipals, concretament els de Bonavista i Sant Pere i Sant Pau, també veuran arranjats els murs perimetrals de les seves instal·lacions. Així mateix, també es millorarà l'accés principal a la instal·lació de l'equipament del barri cooperativista. Pel que fa al camp de la Granja, la conselleria d'Esports ha anunciat que es renovaran les canonades de distribució general de l'aigua, mentre que al camp de Sant Salvador es millorarà el cablejat elèctric.

Banqueta camp futbol Bonavista
Imatge d'una de les banquetes del camp municipal de futbol de Bonavista. | Cedida

Les actuacions previstes en aquest paquet arribaran als vuit camps de futbol municipal de la ciutat de Tarragona. En tots ells s'adaptarà els marcadors a la normativa i es renovaran les banquetes, en estat precari en la majoria de casos. El cost total dels treballs anunciats per la conselleria d'Esports està valorat en 105.083,21 euros,    inclosos en el pressupost de 2019, aprovat per l'anterior equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona.

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha tret pit d'aquest paquet de millores que «permetran una millora global dels camps de futbol municipals, unes instal·lacions setmanalment usades per centenars de joves esportistes».

Inversions en altres equipaments esportius

Altres inversions de la conselleria d'Esports que es realitzaran pròximament són la substitució de la coberta del pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau i la climatització de la piscina Sylvia Fontana. La consellera López ha explicat que «esperem que en poques setmanes comenci el procés de licitació d'ambdues instal·lacions esportives municipals», que d'aquesta manera «podran millorar les seves prestacions».

Imatge de la piscina Sylvia Fontana, durant la competició dels Jocs Mediterranis 2018. | TarragonaDigital

La substitució de la coberta del pavelló de Sant Pere i Sant Pau suposarà una inversió d'uns 150.000 euros, que ja estan inclosos en una partida dels pressupostos municipal de 2019. Per la seva banda, la climatització de la piscina Sylvia Fontana tindrà un cost aproximat de 200.000 euros, la majoria dels quals se sufragaran amb una subvenció del PAM de la Diputació de Tarragona.