Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la tradicional Sindriada de Sant Magí, a Tarragona.

Les festes de Sant Magí omplen d'actes Tarragona aquest cap de setmana

Dissabte serà el torn de l'Enramada i la Sindriada i diumenge l'arribada de l'aigua i la revetlla de la Remullada seran protagonistes

Tarragona ja està preparada per gaudir dels dies més intensos de la festa major de Sant Magí. Durant tot el cap de setmana els actes s'estendran per la Part Alta de la ciutat i també a la plaça Corsini o a la Rambla Nova. L'Enramada d'aquest dissabte, l'arribada de l'aigua i la Remullada diumenge o el vermut de Dames i Vells, la Sindriada i les revetlles serviran per escalfar motors abans de la Diada de Sant Magí. 

Tarragona ja vibra amb la festa major de Sant Magí

Tarragona ja vibra amb les festes de Sant Magí. La ciutat està preparada per gaudir dels dies més intensos de la festa major petita de la ciutat, que s'allargarà fins al pròxim 19 d'agost. Desenes d'actes omplen el cap de setmana i la gresca inundarà els carrers de la Part Alta, espai que aglutina la majoria dels actes festius.

Tradició i innovació es barrejaran durant els propers dies per tornar a fer les delícies de grans i petits. Tarragonins i forans gaudiran de revetlles, cercaviles i mostres de cultura popular amb una identitat pròpia. I és que Sant Magí fa temps que ha deixat de ser una festa petita, tot i celebrar-se només un mes abans de Santa Tecla. 

Dissabte, torn per l'Enramada, la Sindriada i la Revetlla Lila

Després d'un divendres amb el passacarrers de l'ACTAC com a protagonista, dissabte serà el moment de l'Enramada, la Sindriada i la Revetlla Lila, els actes més destacats d'aquesta jornada. L'Enramada, a càrrec de la Moixiganga, decorarà el carreró de Sant Magí amb branques i herbes. Un acte més que consolidat i que creix any rere any. Serà a partir de les deu del matí. 

Diversos vermuts posaran el toc festiu al matí d'aquest dissabte, abans que comenci un altre dels actes més especials de les festes: la Sindriada.  El Mercat Central tornarà a ser, a partir de les 19.00 hores, l'espai on es repartiran els talls de síndria, moment per refrescar-se i viure la tradició. 

A la nit serà el torn per les revetlles. A la Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani, petits i grans gaudiran amb el «Menéalo on Tour», una de les festes més sonades de la província.  Serà l'acte que tancarà el 365 aniversari del Ball de Bastons.  A la Part Alta, en canvi, la Revetlla Lila —a càrrec de la Colla Jove— omplirà de gresca el Cós del Bou fins a altes hores de la matinada. 

Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la tradicional Sindriada de Sant Magí, a Tarragona.
Imatge d'arxiu d'una de les edicions de la tradicional Sindriada de Sant Magí, a Tarragona. | TarragonaCultura

 

L'arribada de l'aigua, el seguici, la remullada i la revetlla a la plaça de la Font

Diumenge, vigília de Sant Magí, estarà marcat per l'arribada de l'aigua i les revetlles nocturnes. Al matí, però, la gresca començarà aviat amb el Vermut de Dames i Vells: música, versots, fideuà i molta sàtira ompliran la petita plaça on s'ubica el seu local.  A partir de les 12.00 hores. Al mateix temps, a la plaça del Rei, els petits de la casa gaudiran amb la Petita Remullada, la germana petita de la festa que omplirà d'aigua aquest espai a la nit. 

A les set de la tarda entrarà a la plaça de la Font l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya amb els portants i els carros. Després del llarg trajecte, la ciutat donarà la benvinguda als càntirs. Tot seguit, començarà la pujada fins al portal del carro amb el Seguici Festiu. 

Ja a la nit, la Revetlla Remullada tornarà a convertir la plaça del Rei en una autèntica festa passada per aigua. Pels que prefereixin una nit en sec, a la plaça de la Font les orquestres Mitjanit i Banda Neón faran ballar tothom fins altes hores de la matinada. Serà el millor preludi per la celebració de la Diada de Sant Magí.