Pla general de la presentació del FITT a Tarragona

El FITT 2020 inicia la funció amb una reivindicació ferma de la «cultura segura»

El Festival de Teatre de Tarragona inaugura una nova edició | Ricomà: «És un dia emocionant»

Resistència, resiliència, confiança i cultura. Sota aquestes premisses, el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) ha inaugurat la nova edició de la mostra, la més especial i difícil de totes, en un context d'especial fragilitat per al sector cultural  en plena onada d'incerteses i dubtes. Malgrat tots els interrogants, el primer festival en pandèmia  de la ciutat ja ha obert el teló i ho ha fet amb la força que el caracteritza.

L'espectacle inaugural, el 'Trópico de Covadonga' de l'artista Rodrigo Cuevas, ha fet de termòmetre per reivindicar que Tarragona té ganes de cultura i té ganes de teatre. El director del FITT,  Joan Negrié, ha presentat la programació del festival amb una reivindicació ferma del sector, de la cultura segura i del valor de la cultura en temps difícils.  «La cultura és segura i es demostra amb totes les mesures de seguretat que s’han pres per poder dur a terme el festival», ha defensat.

Ricomà, amb memòria: «Hem de retornar l'ajuda del confinament al sector cultural»

La consellera de Cultura a la Generalitat, Mariàngels Vilallonga, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han estat els caps visibles de la inauguració del FITT. Vilallonga ha desitjat «una llarga vida al  festival» i ha defensat les fortaleses del sector i la necessitat de seguir-hi apostant. Una cultura que, en un context amarg, ha aconseguit reivindicar-se, refer-se i adaptar-se per mantenir-se al peu del canó.

Ricomà, per la seva banda, ha celebrat l'inici del FITT com «un dia  emocionant» en recordar la diferència envers els mesos de març i abril, i ha volgut fer un agraïment públic als organitzadors del festival de teatre i una defensa sonora i clara del sector.

«El sector cultural ens va ajudar molt durant els mesos de confinament, i ara els hi hem de retornar anant a veure els seus espectacles», ha convidat. En un setembre del tot atípic, la cultura torna a rodar i Tarragona  no es quedarà sense el seu Festival Internacional de Teatre.