La pirotècnia Gironina ha obert la 30a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

Tarragona gaudeix del retorn del Concurs Internacional de Focs Artificials

La pirotècnia Gironina estrena l'edició d'enguany, que s'allargarà fins dissabte, amb centenars de persones a la platja del Miracle

Tarragona recuperava el Concurs Internacional de Focs Artificials després de dos anys sense fer-se per la pandèmia. Una 30a edició que ha arribat amb la participació de quatre pirotècnies: una catalana, dues valencianes i una francesa. 

L'esdeveniment ja ha començat aquest dimecres a la nit i centenars de persones han tornat a gaudir del Concurs Internacional de Focs Artificials de Tarragona. La pirotècnia Gironina (València-Catalunya) ha iniciat aquesta edició amb una actuació que ha satisfet els assistents a la platja del Miracle.

La pirotècnia Gironina, una empresa jove catalana amb seu a València, ha iniciat la seva participació enlairant els primers focs d'artifici a dos quarts d'onze en punt. Una actuació que ha durat disset minuts i, a poc a poc, ha anat creixent en intensitat pel gaudi dels assistents.

Combinant colors vius al cel i sobre el mar la companyia s'ha guanyat el públic, que ha ovacionat les diferents escenes plantejades. Malgrat això, la pluja de la tarda i la fresca que ha fet al vespre ha fet que hi hagués menys espectadors del previst i del que era habitual en una cita que és un clàssic de l'estiu a la ciutat.

És el segon cop que han participat en el certamen i ja va aconseguir la segona posició l'any 2013

Les pròximes sessions

Després del tret de sortida de la pirotècnica Gironina, continuaran passant participants fins al tancament de dissabte per a gaudir de la tornada d'aquest espectacle de l'estiu a Tarragona.

Aquest dijous serà el torn de la pirotècnia Zarzoso, de Castelló, una companyia familiar de llarga tradició i dilatada trajectòria pirotècnica. Ja divendres, oferirà el seu espectacle Mediterráneo (València), guanyadora de l'última edició dels focs l'any 2019. Serà la tercera vegada que hi participa i s'espera que mostri el potencial de les noves nissagues pirotècniques del País Valencià

L'encarregada de tancar el certamen pirotècnic de la Mediterrània, serà el torn de la francesa Mille et une Étoiles. L'empresa fa al voltant d'uns 300 espectacles anuals, principalment a França, i serà la primera vegada que participa en el concurs tarragoní.

Tots els espectacles començaran a dos quarts d'onze en punt a la platja del Miracle tarragonina.

Totes elles competiran per guanyar el primer 'Venus Ciutat de Tarragona'. Aquest guardó manté la mateixa dotació econòmica dels anys anteriors, de 26.000 euros i suposa l'adjudicació dels focs artificials de la festa major de Santa Tecla.