Imatge del nou complex hospitalari de Tarragona

'Tarragona Health Hub', el nou «complex sociosanitari» que es construirà a Tarragona

Thor Private Equity Spain farà un hospital, una residència de gent gran i una per persones amb diversitat intel·lectual

Tarragona tindrà tres nous hospitals en els pròxims anys. Al nou Hospital Joan XXIII s'hi afegien un de Viamed Salud —propietaris de la Monegal— al Tarraco Centrum de Ten Brinke i una aposta de Thor Private Equity Spain al Pla Parcial 9 (PP9).

Aquest últim se situarà entre l'A-7 per sota i la T-11 per damunt, limitant amb la zona residencial de la Floresta i a tocar per la part posterior del Carrefour i Bauhaus de les Gavarres. Un complex que cada cop van sortint més detalls.

Thor Private Equity Spain construirà un «complex sociosanitari» a Tarragona. Un espai que s'ha batejat com a Tarragona Health Hub i comptarà en tres espais diferenciats: un hospital general, una residència per a gent gran medicalitzada i una residència dedicada a la diversitat intel·lectual.

Aquest nou complex sanitari estarà gestionat per dues empreses diferents. L'hospital el dirigirà IMED Hospitales, una empresa alicantina, i la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa operarà les dues residències. 

El complex comptarà amb 120 habitacions individuals, vuit unitats de bloc quirúrgic, àrea de fisioteràpia, cafeteria, sales d'extraccions, sis àrees d'urgències, 62 de consultes externes, àrea de mamografia, radiologia i ecografia, sales de formació, laboratoris, àrea d'obstetrícia, àrea d'endoscòpia, àrea de nounats, vuit unitats de cures intensives (UCI) i 350 places d'aparcament.

Imatge del nou complex hospitalari de Tarragona
Thor Private Equity Spain farà un hospital, una residència de gent gran i una per persones amb diversitat intel·lectual | Cedida

El complex sociosanitari tarragoní comptarà amb més de 45.000 m2 i es preveu que entri en funcionament l'últim trimestre de 2023. La inversió del projecte és d'aproximadament 60 milions d'euros. Els responsables del projecte, l'empresa Thor Private Equity Spain, ja l'han exposat a l'Ajuntament de Tarragona.

L'hospital de Viamed

La iniciativa s'uneix a la que fa uns dies van presentar els gestors de la clínica Viamed Monegal, que també volen construir un hospital. Tots dos complexos s'ubicarien prop de les Gavarres. 

Aquest es preveu que es posi en marxa a finals del 2024 i s'ubicarà al Parc Comercial Tarraco Centrum, de Ten Brinke, al PP10.

Un projecte que comptarà amb una inversió estimada superior als 50 milions d'euros. Es preveu que hi hagi uns 600 llocs de treball, entre col·laboracions directes i indirectes.