L'alcalde Ricomà ha descobert la placa de la Biblioteca Pepita Ferrer

Tarragona homenatja Pepita Ferrer i Pilar Pradells al barri de Torreforta

La biblioteca del barri i la plaça on s'ubica el Centre Cívic ja porten el nom d'aquestes dues dones vinculades al barri de Ponent

La ciutat de Tarragona ha homenatjat aquest dijous a la tarda l'escaquista Pepita Ferrer (1938-1993) i la líder veïnal Pilar Pradells (1924-2006), dues dones molt estimades al barri de Torreforta. En aquest sentit, la biblioteca del barri de Ponent porta el nom de Pepita Ferrer, mentre que la plaça on s'ubica el Centre Cívic ha estat batejada amb el nom de Pilar Pradells, una de les fundadores de la primera Associació de Veïns de Torreforta.

L'acte d'homenatge ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat amb l'assistència de diversos regidors del consistori, tant de govern com de l'oposició, així com representants d'entitats del barri, veïns i veïnes. Durant la tarda s'ha descobert la placa de la Biblioteca Pepita Ferrer i la placa de carrer de la plaça de Pilar Pradells

Així mateix, durant l'acte s'ha disputat una partida múltiple d'escacs, a càrrec del Club Escacs Tarragona, a la mateixa plaça en homenatge a Pepita Ferrer, la primera catalana a ser reconeguda com a Mestre Internacional i vuit vegades campiona d'Espanya.

«Dues dones extraordinàries que van aportar moltíssim al barri de Torreforta»

Durant l'acte d'homenatge, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assenyalat que «avui s'ha pogut reivindicar la figura de dues dones extraordinàries que van aportar moltíssim al barri de Torreforta», alhora que ha recordat que «aquesta és una lluita que ve de molt lluny».

En aquest sentit, el batlle ha manifestat que «avui és un dia per agrair la lluita a tot l'equip de la biblioteca de Torreforta i a tots els veïns i veïnes que sempre les han recordat i que segueixen lluitant per aquests valors democràtics».

Per la seva banda, la consellera de Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes, María José López, ha assegurat recordat la figura de «dues dones fortes i valentes que van lluitar molt en la seva professió, però sobretot per la convivència, integració i solidaritat al barri de Torreforta».