Ciclistes inaugurant el nou carril bici de Tarragona

Tarragona inaugura el carril bici que uneix la Imperial Tàrraco i els campus de la URV

El nou carril bici té un recorregut total de més de 2.6 km i ha costat 463.235,14 euros

El nou carril bici que uneix la plaça Imperial Tàrraco i els campus Catalunya i Sescelades és una realitat. Aquest dijous s'ha fet l'acte d'inauguració d'aquest nou servei a la ciutat de Tarragona. 

L’obra del carril bici ha tingut un pressupost d’adjudicació de 463.235,14 €. Es tracta d’un recorregut de 2 km de carril segregat als quals s’hi sumen els 646 metres corresponents a l’avinguda Roma, en la qual s’ha pacificat el trànsit dels carrils laterals.  

El recorregut del nou carril bici educatiu uneix Sant Pere i Sant Pau amb la Plaça Imperial i, la segona fase, s’estendrà cap a Ponent. Des del campus Sescelades de la URV baixa cap a la plaça Imperial Tarraco passant pels carrers Comas i Maduell i Pi Maragall, camí dels Quatre Garrofers, avinguda Catalunya i Marquès de Montoliu.

A l’avinguda Roma s’ha pacificat el trànsit dels carrils laterals per tal que els sistemes de mobilitat sostenible tinguin preferència, desplaçant les parades de busos als carrils centrals.   

«Una llarga reivindicació de la universitat»

En l'acte d'inauguració, l'alcalde Pau Ricomà ha explicat que «avui Tarragona fa un pas endavant en mobilitat sostenible» amb la inauguració d’aquest carril bici que permet treballar «en la descarbonització del transport a la ciutat». El batlle també ha posat en manifest que «l’objectiu del govern municipal és recosir la ciutat amb carrils bici».

Finalment l’alcalde també ha destacat que amb aquest nou carril «donem sortida a una llarga reivindicació de la universitat per a unir els dos campus».  

Una de les parts implicades en aquest projecte, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili ha remarcat la participació de la universitat en la fase prèvia del projecte i en la definició de l'itinerari.

María José Figueras ha explicat que el carril bici permetrà que els estudiants «puguin arribar amb seguretat als campus amb transport sostenible, tot esperant que sigui un gran èxit».

El conseller de Territori i Mobilitat Xavier Puig ha volgut agrair el compromís d'«entitats ecologistes, clubs ciclistes, cooperatives de mobilitat sostenible que s’han sumat a aquest projecte».

Puig també explicat que aquest carril és el primer però que «en vindran més: volem que l’avinguda Roma s’uneixi amb el carril de Ponent amb l’ampliació del Pont del Francolí que hem pactat amb l’estat i també volem que el carril de Pere Martell arribi a la Part Baixa i connectar així amb el carril del port que s’allargarà fins a connectar amb Altafulla».