La Crida a Tarragona.

Tarragona dona el tret de sortida oficial a Santa Tecla amb la Crida

Una plaça de la Font plena de gom a gom va demostrar les ganes de festa major

Tarragona va donar el tret de sortida oficial a les festes de Santa Tecla 2022 aquest dijous, 15 de setembre, amb la tradicional Crida. La plaça de la Font ha tornat a ser l'escenari d'aquest tradicional acte, el qual ha comptat també amb els gairebé 40 Tecles i Tecleres d'honor, un títol que s'atorga a les persones que tenen una gran implicació amb la festa, des de fa 25 anys. 

Enguany, la Crida també ha homenatjat la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) com a Perpetuadora. Les ganes de Santa Tecla es van fer més que evidents. La plaça de la Font estava plena de gom a gom per viure en directe l'inici oficial de les festes més especials, i és que enguany la ciutat de Tarragona celebra els 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla. 

És per això que el programa de Santa Tecla està especialment carregat d'actes. Durant més dies, la ciutat tarragonina viurà amb molta intensitat la seva Festa Major, amb un pressupost que ha permès ampliar els dies de Festa Major així com les activitats i concerts.

Podeu consultar tot el programa d'actes de Santa Tecla 2022 en aquest enllaç.

Aquest dijous, doncs, l'esclat dels catorze morters de Santa Tecla va ressonar amb molta força a la ciutat. L'encarregada d'encendre la metxa des del Balcó de l'Ajuntament de Tarragona va ser Marina Vendrell, la Perpetuadora d'enguany, i ho va fer acompanyada de l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i la Consellera de Cultura, Inés Solé. 

Abans de l'encesa, però, l'Esbart Santa Tecla va fer el tradicional ball d'homenatge a la Perpetuadora i Tecles i Tecleres d'honor, i l'alcalde Ricomà va donar el pas al Toc de Crida amb el 'Visca Santa Tecla!'. L'esclat dels catorze morters —a càrrec de la Pirotècnia Mediterráneo de Vilamarxant— va ser especial, ja que van simbolitzar una festa major de durada especial.