Porta entrepans de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona arrenca la campanya #JoREacciono per reduir la producció de residus

Aconsegueix el teu porta entrepans reutilitzable i evita els embolcalls d'un sol ús

Un dels grans objectius de Tarragona, es basa a reduir la creixent producció de  residus d'envasos al municipi. Enguany, el Departament de Neteja Pública de l'Ajuntament s’ha marcat dos objectius en aquest sentit:

1— Reduir la generació de residus.

2 — Promoure'n la  recollida selectiva  per tal que cada fracció arribi al contenidor corresponent.

L’Ajuntament de Tarragona, anima als ciutadans a formar part del canvi i llença el hashtag #JoREacciono, un crit a l’acció que defensa que tots podem posar el nostre granet de sorra per reduir la producció de residus.

Reduïm residus. Reconstruïm futur

Com poden els i les ciutadanes de Tarragona  formar part del canvi? Una de les opcions és fer servir un porta entrepans reutilitzable per evitar l'ús diari de paper d'alumini o plàstic film per endur-te l'entrepà a l'escola, l'institut o la feina.

Imatge d'un entrepà amb embolcall d'un sol us
Tarragona vol reduir la creixent producció de residus d'envasos al municipi | Pixabay

Per exemple, l'obtenció d'alumini  suposa una gran despesa energètica, a més de desforestació i contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl.

El plàstic, per la seva banda, és un producte molt estès i de fabricació massiva. L'impacte negatiu del plàstic és molt present al nostre entorn: contaminació de l'aire, l'aigua i el sòl; contaminació de mars i oceans, amb conseqüències nefastes per a les espècies marines, que s'hi enreden o els ingereixen.

A través dels corrents marins, aquests plàstics s'acumulen en diverses zones formant  illes de brossa. La llum solar, el vent, les onades i la sal marina van degradant aquests plàstics i els transformen en micro i nano plàstics. Finalment, aquests són ingerits per espècies marines i acaben fent presència a la cadena tròfica.

Per tant, cal emprendre mesures de reducció de residus, sobretot dels derivats plàstics, per tal de cuidar el planeta i evitar l'impacte que suposen en el medi ambient.

Sense dubte, l'ús del porta entrepans és una opció fàcil i senzilla per prescindir d'embolcalls d'un sol ús, afavorint d'aquesta manera la reducció de residus.

Aconsegueix el teu porta entrepans reutilitzable

Si vols aconseguir el  porta entrepans reutilitzable de Tarragona, només cal que participis en una enquesta tipus test en la que trobaràs diferents preguntes i en les quals hauràs de triar l'opció que creguis correcte. 

Aquest  test  posarà a prova els teus coneixements sobre  Tarragona, el seu medi  natural, el patrimoni  i el reciclatge. Tot un repte! Però, si arribes fins al final, desblocaràs la paraula clau per obtenir el teu porta entrepans  i emportar-te’l a casa.!

N’hi ha tres models disponibles il·lustrats per Hugo Prades, participa en el test i aconsegueix el que més t'agradi!