Imatge del carrer Prades, al barri de Torreforta

TGN millorarà la seguretat del trànsit amb 31 nous elements reductors de velocitat

L'Ajuntament instal·larà un lot de 10 coixins berlinesos i un altre lot de 21 esquenes d'ase

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dimecres que implementarà millores en la seguretat del trànsit durant aquest 2022. En aquest sentit, el consistori ha anunciat que enguany instal·larà 31 nous elements de pacificació del trànsit. L'actuació, que es dividirà en dos lots en diversos punts de la ciutat, inclou 10 coixins berlinesos i 21 esquenes d'ase.

Sobre la qüestió, el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha destacat que «la mobilitat sostenible i la seguretat dels vianants, ciclistes i vehicles de mobilitat personal són aspectes clau de la nostra acció de govern». Puig ha afegit que «la col·locació d’elements pacificadors ens ajudarà a disminuir la sinistralitat en punts concrets de la ciutat per tal de guanyar en seguretat viària». 

El lot de 10 coixins berlinesos començarà a instal·lar-se en les pròximes setmanes

La instal·lació dels 10 coixins berlinesos començarà en les pròximes setmanes, ja que el lot ja està adjudicat. En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ha explicat que els elements «seran de material asfàltic en calent amb un treball previ de fresat del paviment existent i tractament superficial, pintat i senyalització vertical».

En aquest sentit, el consistori ha explicat que «a diferència dels habituals coixins berlinesos de peces prefabricades, aquests elements confeccionats en asfalt no requereixen un elevat grau de control i manteniment i no generen tants problemes de sorolls l’entorn». Els coixins s'instal·laran als carrers Pirineus, Enric d’Ossó, Francolí, Bonet i Amigó, Ernest Lluch, Baix Camp, Francesc Bastos i a la Rambla Ponent.

Les esquenes d'ase encara trigaran uns mesos

Així mateix, la conselleria de Mobilitat també té previst instal·lar en els pròxims mesos 21 esquenes d'ase, un element que consisteix en una elevació de la calçada en una franja transversal pavimentada. Segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona, «el principal avantatge d’aquest reductor de velocitat és que és molt efectiu per reduir puntualment la velocitat dels vehicles».

La previsió és que aquests elements s'instal·lin al carrer Mozart, a l’accés de Sant Salvador, a l’Av. Pallaresos, al Col·legi Sant Salvador, a l’Avinguda Tarradelles —davant el Col·legi Ponent—, al carrer Riu Fluvià, al carrer Prades, carrer Gramunt i Subiela, a l'Avinguda Catalunya i davant els camps de futbol de la Floresta i de Campclar.