FITUR 2019

Tarragona Turisme renuncia a tenir estand propi a FITUR 2020

Així ho ha comunicat Laura Castel durant la reunió del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme | El PP i Ciutadans critiquen la decisió, mentre Junts no ho veu un daltabaix

Tarragona Turisme no comptarà l’any 2020 amb estand propi a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid. Així  ho ha comunicat la seva presidenta, Laura Castel, durant la reunió del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, celebrada aquest matí. La trobada de l'òrgan ha servit també per aprovar el pressupost de l’ens per l’any vinent, que es congela.

Aquesta redacció ha demanat una valoració sobre la decisió de prescindir de l'estand propi a FITUR a consellera de Turisme i presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, però la resposta  en la tarda d'aquest dimecres ha estat negativa. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la decisió s'ha justificat al Consell Rector per la despesa que suposava, uns 11.000 euros.

Els darrers dos anys, la marca Tarragona s'havia promocionat a FITUR amb un espai propi i personalitzat, que aquest 2020 no es veurà a les instal·lacions d'IFEMA. D’aquesta manera, Tarragona deixarà de tenir presència pròpia en una de les fires de turisme més importants d’Europa i que se celebrarà entre el 22 i el 26 de gener pròxims. Cal destacar que  l’any 2018, Tarragona Turisme va recuperar l’estand propi a FITUR després de set anys d’absència, en una iniciativa liderada per l’aleshores presidenta de l'organisme Inma Rodríguez, del Partit Popular.

Crítiques a la decisió des del PP i Ciutadans

El portaveu dels populars a l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín, ha afirmat que «és molt preocupant que l’actual equip de govern hagi començat a desfer el bon treball fet durant l’anterior mandat en matèria de turisme». El conseller del PP ha assegurat que «Tarragona necessita mostrar-se com a capital, com a destinació urbana i de costa, única ciutat Patrimoni Mundial de la Humanitat de Catalunya, oberta els 365 dies de l’any».

FITUR 2018 Tarragona
Imatge d'arxiu de l'estand de Tarragona a FITUR l'any 2018, amb l'exconsellera de Turisme, Inma Rodríguez, i l'exalcalde, Josep Fèlix Ballesteros. | Tarragona Turisme

José Luis Martín ha recordat que «va costar molt que l’Agència Catalana de Turisme ens deixés recuperar aquest espai propi, per una tendència política a menysprear Tarragona constantment, que nosaltres vam aconseguir començar a revertir».

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha manifestat que «la renúncia a l'estand propi de Tarragona a FITUR és un greu error, ja que va ser un dels grans encerts de l'anterior mandat. Aquesta decisió és una altra pèrdua estratègica en un sector clau per Tarragona com és el turisme». Viñuales ha recordat que «som l'unica ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya i amb l'estand propi es posava en relleu aquest fet diferencial».

Junts x Tarragona no ho veu com un daltabaix

La consellera de Junts x Tarragona, Elvira Vidal, ha volgut recordar que «la renúncia a l'estand de FITUR és només una conseqüència del fet que el pressupost de l'Ajuntament de Tarragona hagi estat, i continuï, congelat des de fa molts anys». Així mateix, ha assegurat que «el turisme de Tarragona no es redueix, ni de bon tros, en tenir un estand a Fitur. Hem d'allunyar-nos d'una vegada per totes del concepte de poble entre Tarragona i Salou».

FITUR 2019
Imatge d'arxiu de l'edició de 2019 de la Fira Internacional de Turisme de Madrid. | FITUR

Elvira Vidal ha afegit que «queda molta feina a fer per millorar la promoció de Tarragona i per això és imprescindible incrementar la partida destinada a turisme i augmentar els recursos humans d'aquesta àrea i, no només això, sinó que cal començar a fer les coses ben fetes, amb rigor, eficàcia, eficiència i amb la participació de tots els actors involucrats de la ciutat».