Vistes de la ciutat des del pas de ronda de la muralla rehabilitada a Tarragona

El ple de Tarragona dona llum verda a les normes urbanístiques provisionals

La mesura s'aprova per majoria absoluta en ple extraordinari

L'Ajuntament de Tarragona ha celebrat un ple extraordinari aquest divendres. Ha servit per aprovar la normativa urbanística temporal per esquivar els efectes de la sentència judicial que va anul·lar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) vigent. S'ha votat per àmplia majoria en el ple, amb l'abstenció del PP i els dos consellers no adscrits. 

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha enumerat els plans que es podran tirar endavant. Un d'ells és el Pla de millora urbana de la zona del Nàstic. Tots els grups han coincidit en la bona feina feta de l'equip tècnic per resoldre aquesta «crisi urbanística». Des del PSC, però, s'ha reclamat que el govern s'afanyi a fer el pla general i no l'oblidi «a un calaix».

Salvaguardar tot el sòl urbà de Tarragona

La nova normativa urbanística és un esborrany de proposta que ha de servir per accelerar el tràmit davant la Generalitat. També ha de poder salvaguardar tot el sòl urbà de Tarragona. Unes normatives que, segons Puig, sol una «crisi urbanística no menor i sense precedents a Catalunya», derivada de la nul·litat del POUM de l'any 2013.

La feina dels serveis tècnics de l'Ajuntament de Tarragona ha estat lloada per Puig, Han estat els encarregats de posar en ordre el planejament urbanístic i tramar unes normes urbanístiques que la Generalitat ja ha qualificat de «tècnicament impecables». «Ho hem fet per anar ràpid i perquè ningú coneix millor que nosaltres l'urbanisme de la ciutat», ha ressaltat.

Els regidors no adscrits han argumentat la seva abstenció perquè perceben «certa inseguretat jurídica» per «indeterminacions», mentre el PSC ha reclamat als socis de govern que «es posin d'acord» i posin fil a l'agulla al nou POUM. «S'havia de fer en paral·lel a aquestes normes provisionals», ha retret la consellera socialista Begoña Floria.

La proposta haurà de seguir el tràmit a la Comissió de Territori de Catalunya d'aquest juliol i acabar sent aprovada pel govern català.