Imatge dels operaris de neteja de Tarragona al carrer Gasòmetre

Tarragona prova un nou producte per millorar la neteja dels carrers

S'està fent una prova pilot amb aquest tractament als carrers Gasòmetre i Civaderia de la capital tarragonina

Una de les grans preocupacions de la ciutadania de Tarragona i de l'Ajuntament del municipi és la neteja dels espais públics de la ciutat. En aquesta línia, el consistori tarragoní, a través del Departament de Neteja, està fent aquests darrers dies una prova pilot amb un nou tractament en dos carrers, Gasòmetre i Civaderia. 

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Tarragona s'ha explicat que en aquests dos espais de la ciutat s'està utilitzant un tractament de fotocatàlisi. L'objectiu és comprovar si la neteja dels carrers és més senzilla, ja que el producte utilitzat segella les porositats de les superfícies.

Així, el que es vol avaluar és si utilitzant aquest producte s'estalvia aigua en la neteja dels carrers. Un altre dels objectius és comprovar la seva acció de cura del medi ambient, ja que el tractament contribueix a reduir els nivells de contaminació transformant els òxids nitrosos en nitrats.

Optimitzar la neteja, tenint en compte la sostenibilitat i la cura del medi ambient

El conseller de Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, ha assenyalat que des del seu departament «estem duent a terme diverses accions per tal de buscar noves solucions per optimitzar la neteja, sobretot de cara al pròxim contracte, sempre tenint en compte la sostenibilitat i la cura del medi ambient». 

Des del consistori tarragoní, s'ha explicat que el producte que s’aplica en aquesta prova pilot s’activa mitjançant la llum i és capaç d’eliminar elements patògens gràcies al seu efecte biocida, bactericida i fungicida i degradar els òxids nitrosos, així com la matèria orgànica.

Així mateix, l'Ajuntament de Tarragona vol comprovar també si aquest nou producte redueix la relliscabilitat del paviment dels carrers.