Tres anys després, Tarragona tornarà a acollir la preestrena de la innovadora sèrie documental 'Ingeniería Romana'; després de l'èxit dels dos primers episodis, en què la Tarraco romana en va ser una de les grans protagonistes, TVE i Digivision tornen a posar el focus al passat tarragoní, aquest cop amb el Pont del Diable com a element principal.
Així doncs, el pròxim dimarts 18 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, el Teatre Tarragona acollirà la projecció de la preestrena del capítol 'Acueductos II', que servirà també per donar el tret de sortida a la distribució internacional de la sèrie.
La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, explicant que «reprenem i impulsem un projecte ambiciós i capdavanter en la utilització de les noves tecnologies per donar a conèixer Tarragona a tot el món. Ens satisfà especialment donar suport a una empresa del territori i comptar amb recursos científics i de recreació de la ciutat en la creació d'un projecte innovador i de gran qualitat, que ha tingut un enorme impacte mediàtic i que espera una gran difusió a través de la distribució a diferents canals internacionals».
A més a més, Rodríguez ha volgut destacar l'oportunitat que suposa aquesta sèrie documental; que permet «disposar d'uns materials didàctics i promocionals d'excel·lència que poden ser utilitzats en diferents accions promocionals de Tarragona i a diversos projectes museístics». De fet, a la mateixa pàgina web, RTVE ha posat a disposició vídeos de 360º que recreen amb realitat augmentada i virtual els quatre escenaris de Tarraco que surten a la sèrie: el Circ, l'Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Recinte de Culte del Fòrum provincial.
Tots aquells que vulguin assistir a la preestrena del capítol 'Acueductos II', hauran de recollir les invitacions gratuïtes a les oficines del Patronat Municipal de Turisme, a partir del dia 10 de desembre.
Projecció de Tarragona al món
L'emissió dels dos primers capítols de la sèrie 'Ingeniería Romana', on Tarragona tenia un protagonisme més que rellevant, va aconseguir audiències rècord arreu de l'Estat espanyol, amb unes xifres d'audiència de 537.000 i 729.000 espectadors, respectivament. A més a més, durant la primera setmana, més de 183.000 persones van veure el documental a través d'internet.
Unes xifres que es preveu quedaran molt petites amb l'emissió dels dos nous episodis i la distribució internacional de la sèrie. I és que després d'haver rebut diversos premis, entre els quals el del festival de TV i Cinema de Nova York, s'espera vendre la sèrie a un centenar de televisions de tot el món, i arribar amb els anys, als 200 milions d'espectadors.
Tot plegat una projecció internacional del patrimoni històric i arqueològic de la ciutat de Tarragona, que de ben segur tindrà un ampli ressò en els àmbits culturals, d'investigació i del mateix turisme a l'antiga capital de la Hispània romana.