Carnaval Tarragona 2020: Les millors imatges de la Rua de Lluïment!

Tarragona, preparada per gaudir del cap de setmana de Carnaval

Aquest dissabte, a partir de les 18 hores, la Rua de l'Artesania omplirà els carrers de la capital tarragonina

Tot a punt a Tarragona per viure els dies forts del Carnaval 2022, que enguany torna a sortir al carrer amb els seus actes més emblemàtics després d'un any d'absència a causa de la pandèmia. Després que aquest divendres, el Rei Carnestoltes i la Concubina hagin desfilat amb el seu Tombet per les diferents escoles de la ciutat i aquest vespres tingui lloc la 'Reial' Farra dels Ninots, dissabte serà el gran dia de les comparses.

Durant el matí de dissabte, se celebraran les rues als barris de Sant Pere i Sant Pau (10.30 hores) i de Torreforta (11.30 hores), així com el Carnaval Blau dels Xiquets del Serrallo. Tot el programa d'actes de Carnaval es pot consultar al següent enllaç.

La Rua de l'Artesania, plat fort de dissabte

En aquest sentit, es recupera l'espectacular i esperada Rua de l'Artesiana, que començarà el seu recorregut aquest dissabte, a les 18 hores, des de l'avinguda Ramón y Cajal. Malgrat que el Carnaval d'enguany no serà competitiu, les comparses passejaran les seves carrosses, senyeres i penons pels carrers de la ciutat. Així mateix, la rua també comptarà amb la presència dels Seguici del Rei i la Concubina.

La Rua de l'Artesania comptarà amb la participació de 23 comparses tarragonines que, per primera vegada, estaran acompanyades de tres comparses convidades de carnavals de la resta d'Espanya que enguany no celebraran la seva festa fins a l'estiu: la comparsa Fot-li Canya, procedent del Carnaval de Vinaròs; la comparsa Salgueiro de Cartagena; i Ikaleña i Agunile, dues penyes del Carnaval d'Águilas.   

  

Abas de la Rua de l'Artesania, dissabte al migdia, aquestes comparses seran rebudes a l'Ajuntament per part de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé. El recorregut de la rua serà l’habitual: Ramon i Cajal, Rambla Nova, carrer Rovira i Virgili, Anselm Clavé, per acabar finalment a l’avinguda Catalunya.

El Polvo de Carnaval, una de les novetats d'enguany

En la jornada de diumenge, es podrà gaudir d'una de les grans novetats del Carnaval 2022: el Polvo del Carnaval. La guerra de la farina de Tarragona —antigues batusses entre carnissers i peixaters— presenta una versió modernitzada i tornarà als carrers de la capital tarragonina de la mà del Ball de Serrallonga.

Serà una festa de colors, en la darrera oportunitat d'enguany per lluir la disfressa i tacar-la de pols al ritme de PD Peting.

  

Protecció Civil vetllarà per la seguretat dels actes de Carnaval

Durant el transcurs de la Rua de dissabte, el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament, activarà el pla d’autoprotecció d’aquesta activitat, per tal de prevenir i controlar-ne els riscos, donar resposta adequada a les emergències i garantir la integració d’aquestes actuacions amb les del sistema públic; com es fa normalment.

Enguany, però, posarà especial atenció a intentar evitar aglomeracions de públic, en ser curosos tant participants com espectadors del manteniment d’unes distàncies prudents i l’ús de la mascareta, quan no sigui possible mantenir la distància mínima de seguretat d’un metre i mig.

En aquest sentit, Protecció Civil es coordinarà amb la Unitat de Drons de la Guàrdia Urbana, que posarà en marxa un dron a partir de les quatre de la tarda i fins a la nit, per tal de fer un seguiment del recorregut de la rua de lluïment de dissabte.