Foto de família de la presentació de la desena edició del FITT a Tarragona

Tarragona presenta la desena edició del FITT que se celebrarà a principis de setembre

La cita comptarà amb 11 espectacles i quatre Sopars FITT

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que entre l'1 i el 4 de setembre celebrarà la seva desena edició, s'ha presentat aquest dimarts. Segons els organitzadors, l'edició d'enguany de la trobada realçarà les seves singularitats: la diferència, la diversitat, la pluralitat i les noves veus. En aquest sentit, hi haurà «veus de dones creadores que a través de l'art parlen d'allò que les inquieta».

Així mateix, la desena edició del FITT tindrà com a escenaris el Teatre Tarragona, el Metropol, el Teatre Magatzem, la Sala Trono i el CaixaForum i comptarà amb companyies internacionals que aproparan als espectadors «altres realitats i sensibilitats». Els abonaments 'Primera Dosi' —que inclou 11 espectacles i 4 sopars FITT entre altres, ja estan a la venda per 60 euros a través del següent enllaç.

La consellera de Cultura, Inés Solé, ha destacat la importància del festival, assegurant que «és un luxe comptar amb aquest certamen que des del primer dia ha portat a la ciutat una programació dràstica i sovint arriscada». Així mateix, Solé ha destacat que enguany «hi haurà un important nombre de dones dalt i baix de l'escenari, al cartell i en la direcció i producció de moltes de les obres que es presenten».

La programació del FITT

El dimecres 1 de setembre, abans de la inauguració, la companyia Comando Señoras donarà el tret de sortida del festival amb 'Ritos de amor y de guerra'. L'acte inaugural serà 'Encara hi ha algú al bosc' de la companyia Cultura i Conflicte, una obra que «dona veu al relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans». 

A banda dels espectacles a concurs, també hi haurà tallers, espectacles de carrer, així com Sopars FITT. El punt final a la desena edició del festival arribarà el dissabte 4 de setembre a la nit i anirà a càrrec de la companyia valenciana El Pont Flotant amb 'Acampada'.