Pla obert de les tasques de prevenció d'incendis a la perifèria de Tarragona

Tarragona destinarà 500.000 euros anuals a prevenir incendis forestals a l'Anella Verda

Es reduirà la densitat de combustible forestal i s'arreglaran camins per garantir el pas de vehicles d'extinció

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat diverses actuacions per prevenir  incendis forestals a l'Anella Verda. Enguany hi destinarà 500.000 euros i la intenció de l'equip de govern és mantenir la partida  els propers exercicis. El 12 d'abril van començar els primers treballs a l'entorn del Pont del Diable, que s'allargaran fins el 15 de juny. El consistori considera que l'alta densitat dels boscos, l'estat del sotabosc a la zona i les característiques dels camins actuals, que dificulten l'accés i la tasca dels bombers, fan necessària l'actuació de prevenció i minimització de danys.

«Reduïm brolla i pineda  malalta i facilitem el creixement d'espècies alzinars», ha apuntat el conseller de Medi Ambient, Xavier Puig. L'edil ha afirmat que actuen amb criteris ambientals, l'assessorament de bombers i en diàleg amb les entitats ecologistes. «Tarragona  ha d'adquirir cultura forestal com tenen molts municipis de la Catalunya Vella i cercar fórmules d'economia circular que promoguin la gestió sostenible dels nostres boscos», ha afegit.

Les actuacions  se centren en tres àmbits. D'una banda, s'arrangen camins  forestals entre la zona d'aparcament del Pont del Diable i el nucli de Rodolat del Moro. També es treballa en l'obertura d'àrees forestals estratègiques, a partir de reduir la densitat de combustible forestal  i treballar en el sotabosc d'una zona d'unes 20 hectàrees per minimitzar  la propagació del foc. Finalment, s'obrirà una zona de seguretat, lliure de vegetació, a l'oest del Pont del Diable, per garantir la capacitat d'atac sobre un hipotètic foc. Els treballs tenen un cost de 70.000 euros.