Un autobús de l'EMT en una parada

Tarragona proposa apujar el preu del bitllet del bus, els pàrquings i la zona blava

El govern municipal ho justifica per l'increment del preu dels combustibles i de l'energia elèctrica

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona proposarà apujar el preu del bitllet senzill de l'autobús, així com la tarifa diària i els abonaments dels aparcaments municipals i la primera mitja hora de la zona blava. Així ho ha anunciat el conseller de Serveis Generals i president de l'EMT, Jordi Fortuny, durant el torn de precs i preguntes del Ple ordinari del mes de desembre, celebrat aquest divendres al Palau de Congressos.

Aquesta proposta es justifica per part del govern municipal de l'Ajuntament de Tarragona per l'increment del preu del combustible i de l'energia, que s'han disparat en els darrers mesos.

El bitllet senzill del bus passa d'1,50 a 1,90 euros

Així, si la proposta s'acaba aprovant, a partir del pròxim 1 de gener de 2023, el bitllet senzill de l'autobús municipal de Tarragona passarà d'1,50 a 1,90 euros, un increment de 40 cèntims. La resta d'abonaments per fer ús del bus mantenen el seu preu, tot i que l'EMT està pendent de la decisió del govern espanyol sobre la continuïtat de la subvenció del 30% transport públic local.

Fortuny ha defensat que el preu del bitllet del bus es manté congelat des de l'any 2016. En aquest sentit, ha manifestat que la recomanació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) era incrementat el preu fins als 2,05 euros, però que s'ha optat per deixar el preu final del bitllet senzill en 1,90 euros. La mesura preveu una recaptació addicional de 600.000 euros.

Aparcar tot el dia a Tarragona puja de 4,50 a 4,95 euros

Jordi Fortuny també ha anunciat que el govern municipal proposarà un increment en el preu de la tarifa diària dels aparcaments municipals, que passaria de 4,50 a 4,95 euros. En aquest sentit, si la proposta tira endavant, també es pujarà el preu dels abonaments dels pàrquings gestionats per l'Ajuntament de Tarragona un 10%. Cal recordar que la tarifa de 4,50 euros al dia es va instaurar el desembre de 2020.

D'altra banda, el darrer increment anunciat és el de la primera mitja hora de la zona blava, que passarà dels 0,20 euros actuals als 0,30 que es proposarà.