Presentació de la nova campanya de preus dels aparcaments de Tarragona

El mantra aparcar a Tarragona és car s'acaba: rebaixen preus a pàrquings i zona blava

El consistori vol afavorir la rotació de vehicles estacionats al carrer per potenciar el comerç

L'Ajuntament de Tarragona ha fet un pas més per acabar amb el mantra que diu que aparcar a la ciutat és car. Així, aquest dimecres s'han anunciat nous preus per a l'aparcament en zona blava, zona verda i pàrquings soterrats gestionats per privats. Aquesta decisió arriba després d'haver rebaixat a un màxim diari de 4,50 euros el preu dels aparcaments soterrats municipals.

El conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha explicat que les noves tarifes aniran acompanyades d'una campanya de comunicació que tindrà l'objectiu «d'acabar amb el mantra que aparcar a Tarragona és car».

La primera mitja hora de la zona blava costarà 0,20 euros

La rebaixa en els preus de la zona blava i zona verda arribarà en la primera mitja hora, que passarà dels actuals 0,75 euros a 0,20. Per contra, estacionar dues hores s'encarirà un euro, passant de tres a quatre. Aquesta decisió s'haurà d'aprovar en el ple municipal ordinari del mes de juliol, que se celebrarà aquest divendres.

La gran novetat arribarà en els aparcaments subterranis amb gestió privada, que oferiran tiquets per aparcar el cotxe fins a 24 euros per sis euros. En aquest sentit, els aparcaments municipals, gestionats per Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) i Espimsa, mantenen el preu màxim de 4,5 euros al dia.

Així mateix, els aparcaments dissuasius de zona taronja mantindran el seu preu d'un euro al dia. Alhora, s'ha anunciat que aquests espais s'ampliaran i es milloraran les connexions amb el transport públic.

«Fomentar la rotació de vehicles per potenciar el comerç»

Sobre aquestes decisions, el conseller de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha explicat que l'objectiu és «fomentar la rotació» dels vehicles estacionats als carrers de Tarragona «per potenciar el comerç». En aquest sentit, ha animat aquells que hagin d'aparcar més de dues hores que utilitzin un aparcament subterrani.

Dídac Nadal, president d'Espimsa i conseller de Comerç, s'ha pronunciat en el mateix senti que Puig, remarcant que la mesura beneficiarà els botiguers. Així mateix, ha explicat que s'està treballant perquè els establiments comercials de la ciutat puguin oferir descomptes als seus clients.