Carnaval Tarragona 2020: Les millors imatges de la Rua de Lluïment!

Tarragona anuncia que celebrarà el Carnaval 2022 però amb canvis

La decisió s'ha anunciat després d'un acord entre l'ajuntament i les comparses

Després d'uns mesos d'incertesa i fins i tot de tenir sobre la taula la possibilitat de cancel·lar un any més Carnaval, Tarragona ha anunciat que el tirarà endavant. Eren molts els dubtes que planaven a l'hora de prendre la decisió. L'emergència sanitària és la més evident, però també la impossibilitat de poder organitzar Carnaval per part de les comparses, amb tanta poca antelació.

Finalment, però, l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que la ciutat sí que celebrarà Carnaval l'any 2022, això sí, amb alguns canvis. La decisió s'ha fet pública després de l'acord que s'ha arribat per majoria a la Comissió Consultiva de Carnaval, formada pel consistori i les comparses i que s'havien reunit recentment.

Carnaval 2022 a Tarragona, sí però amb canvis

La consellera de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha fet pública la decisió aquest dimecres 15 de desembre, explicant que s'ha pres gràcies «al treball conjunt amb les diferents comparses». Ha deixat clar però, que Carnaval tirarà endavant «sempre i quan la situació sanitària ho permeti».

De moment les comparses com a mínim ja saben que poden començar a preparar-se pel que serà un «Carnaval atípic», ja que lògicament s'introduiran canvis. Els més destacats són que «no hi haurà competició entre les comparses participants».

Això significa que hi haurà Rua de l'Artesania, però sense el tradicional concurs. Segons l'Ajuntament de Tarragona això permetrà que «les comparses puguin lluir les seves temàtiques sense la pressió i els recursos econòmics que suposa concursar».

Aquesta decisió s'ha pres, segons ha explicat la consellera, després que «la falta de temps, material i fins i tot de membres no permeten un carnaval habitual». Des del consistori s'ha volgut fer incís, però, amb la importància de «poder recuperar el carrer gràcies a l'esforç que les comparses estan fent. La competició i el nivell és secundari, tot i que segur que les nostres comparses estaran a l'altura de la situació».

Com serà Carnaval 2022 a Tarragona

Així doncs, el Carnaval2022 comptarà amb la rua de lluïment de dissabte, però no hi ha haurà concurs. Qui sí que tindrà presència seran el Rei Carnestoltes i la Concubina, de la Colla la Bóta, mentre que el seu sèquit anirà a càrrec de les comparses Colours Fantasy i Disc 45.

També retornaran els grups de foc, que actuaran de manera itinerant per primer cop a la ciutat després de dos anys sense fer-ho, amb el seu recorregut habitual pels carrers de la Part Alta, el dimarts de Dol.

Encara s'ha de tancar el programa definitiu del Carnaval 2022, que se celebraria del 22 de febrer a l'1 de març, però si tot segueix segons la previsió el mateix dia 22 hi haurà la presentació del Ninot, la Ninota i la Bota, a càrrec de l’Agrupació de Figures Festives.

L'endemà, el dimecres 23 de febrer, el Rei Carnestoltes i la Concubina entraran a la ciutat i desfilaran per les escoles dijous i divendres per tal que els més petits puguin gaudir de la seva presència.

Dissabte, la Rua de l'Artesania serà la protagonista indiscutible de la jornada amb el seu recorregut habitual. Dilluns 28, es durà a terme el judici del Rei Carnestoltes de la mà de la Colla la Bóta i dimarts el repartiment d’esqueles al matí i a la tarda l’enterrament, que comptarà amb la presència, entre d'altres, dels grups de foc de la ciutat (Ball de diables, Drac, Bou, Víbria, Griu i Diables Voramar).