tgn

Tarragona recupera les Jornades Gastronòmiques del Romesco aquest novembre

Els hostalers locals reivindiquen «la identitat tarragonina i serrallenca» del plat tradicional per excel·lència de la ciutat

«Apostarem pel producte local i de proximitat com a gran tret diferenciador de la gastronomia de Tarragona», va anunciar Javier Escribano el passat mes de febrer quan es va presentar com el nou president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la ciutat de Tarragona (AEHT) en el que mesos després s'ha confirmat com una declaració d'intencions fundada. El col·lectiu ha anunciat aquest dilluns  la recuperació de les Jornades Gastronòmiques del Romesco entre els dies 5 i 17 de novembre arreu de la ciutat.

Un total de 31 restaurants de Tarragona participaran en  les jornades, amb l'objectiu de reivindicar «el patrimoni gastronòmic i enològic de la ciutat», en paraules d'Escribano. «El romesco és el plat tradicional per excel·lència de Tarragona i del Serrallo, i és important que apostem per mantenir-lo a les cartes durant la resta de l'any», ha convidat. Treure pit ha de començar, considera, «per què  la gent de Tarragona sigui la primera a gaudir de la nostra rica gastronomia».

El Serrallo recupera el concurs de Mestres Romescaires aquest cap de setmana

tgn
L'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona ha presentat la proposta al Serrallo | Toni Cabanillas

Les jornades preveuen dues possibilitats de participació:  o bé unes cassoletes de degustació per cinc euros o bé els menús especialsdels diversos restaurants, de preus variables i marcats pels propis establiments. Amb l'objectiu comú de recuperar el gran símbol de la cuina tarragonina, l'Autoritat Portuària ha programat també un cap de setmana «de valor afegit i de reivindicar la nostra identitat» amb un petit viatge en golondrina per les aigües serrallenques, aquest dissabte, i una visita a l'Observatori del Port aquest diumenge 3 de novembre.

A més, i com a prèvia de les jornades, la pèrgola del Serrallo acollirà els dies 2 i 3 de novembre, a partir de les nou del matí, un clàssic extint des de fa molts anys:  el concurs de Mestres Romescaires (diumenge) i, per primera vegada, el concurs de Petit Mestre Romescaire per a nens i nenes de fins a 15 anys. «És la gran oportunitat d'ensenyar als més petits tot el que em van ensenyar a mi quan tenia la seva edat», ha presentat el cèlebre cuiner serrallenc Pitu Mosquits.

tgn
Cartell de les IV Jornades Gastronòmiques del Romesco de Tarragona | Cedida

També et pot interessar