Pista esportiva La Floresta

La pista esportiva del barri tarragoní de la Floresta torna a ser d'ús públic després d'una dècada

L'Ajuntament de Tarragona està acabant d'arranjar l'espai, on s'ha substituït una cistella malmesa per dues porteries | Aquesta era una reivindicació veïnal

El barri tarragoní de la Floresta recupera per a ús públic la pista esportiva després de gairebé una dècada. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Tarragona està acabant d'arranjar l'espai, substituint la cistella caiguda existent per dues porteries de futbol sala. Com ja va anunciar TarragonaDigital el passat mes de juliol, aquesta era una reivindicació veïnal des que en el seu dia la pista va quedar inutilitzada per la instal·lació d'un mòdul prefabricat per acollir alumnes de l'Escola La Floresta.

Durant els mesos d'estiu, el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va retirar el mòdul prefabricat que estava instal·lat a la pista esportiva i que donava servei als alumnes de l'Escola La Floresta. Segons han informat fonts municipals, les actuacions a l'espai, que s'estan enllestint aquesta setmana, han estat la retirada de la cistella de bàsquet inclinada, la instal·lació de dues porteries i una xarxa de protecció. La inversió total ha estat de 1.170,57 euros.

Pista esportiva La Floresta
La pista esportiva donarà servei als alumnes de l'Escola La Floresta i fora de l'horari escolar estarà oberta a la ciutadania. | TarragonaDigital

La consellera d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha explicat que «aquesta actuació no és només pels nens i nenes de l'Escola La Floresta, sinó que també es podrà utilitzar fora de l’horari escolar, per tal que tota la ciutadania pugui disposar d’una nova pista esportiva».

El nou mur del camp de futbol municipal, més a prop

L'actuació a la pista esportiva no serà l'única al barri, ja que durant els primers mesos del 2020, el camp de futbol municipal de la Floresta comptarà amb un nou mur perimetral. Després d'anys de reclamacions, tant des del CD La Floresta com des de l'associació de veïns del barri, l'Ajuntament de Tarragona posarà punt final al mal estat de la tanca que rodeja l'equipament esportiu i ja ha licitat les obres, que s'executaran en dos mesos i suposaran una inversió de 40.000 euros. Així mateix, l'estadi comptarà amb noves banquetes i un marcador adaptat a la normativa.

Camp de futbol La Floresta
Imatge de l'estat d'una part del mur perimetral caigut del camp de futbol municipal de la Floresta. | Antonio Ramos

S'actuarà en tot el mur perimetral més proper a la Llar de Jubilats i al local social de l'AVV La Floresta, excepte cinc metres que ja es van rehabilitar. En concret, s'enderrocarà la tanca existent a base de plafons de formigó prefabricats, s'excavarà una rasa i s'executaran fonaments de formigó armat, es construirà un mur de bloc de formigó de dos metres d’alçada amb congreny superior, armadura i reomplert a l’interior amb formigó, així com es farà el rebliment i la compactació de terres a l’interior del recinte tocant al mur.