Imatge de la Cavalcada de Reis de Tarragona de l'any 2020

Torna la il·lusió: Tarragona recuperarà enguany la tradicional Cavalcada de Reis

També es mantindrà el Magatzem Reial al Refugi 1 del Moll de Costa que es va posar en marxar el Nadal passat

La recuperació de la normalitat es va imposant a poc a poc de la mà de la millora de les dades epidemiològiques. Així, l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dijous que enguany es recuperarà el format habitual de la tradicional Cavalcada de Reis pels carrers de la ciutat, segons es va acordar ahir al vespre en la reunió del Consell Municipal de la Cavalcada de Reis de Tarragona.

Aquest ens ja ha començat a treballar en l'esdeveniment —que l'any passat no es va poder celebrar— conjuntament amb la conselleria de Festes de l'Ajuntament. En aquest sentit, des del consistori s'ha matisat en un comunicat que aquesta decisió tirarà endavant «sempre que les condicions sanitàries ho permetin».

«Una de les notícies més emocionants i desitjades»

L'alcalde de Tarragona i president del Consell Municipal de la Cavalcada de Reis, Pau Ricomà, ha assenyalat que «avui podem anunciar una de les notícies més emocionants i desitjades per a la nostra ciutat des que va començar la pandèmia. Després de l'aturada obligada de l'any passat, volem que el pròxim 5 de gener sigui un dia encara més bonic i màgic que mai. Els nostres infants s'ho mereixen».  


Ricomà ha afegit que «la idea és recuperar la visita dels Reis Mags d'Orient a la nostra ciutat tal com la coneixíem abans de la pandèmia». Així mateix, en la reunió del Consell Municipal de la Cavalcada de Reis també es va decidir repetir el Magatzem Reial al Refugi 1 del Moll de Costa, ja que l'any passat es va comprovar que havia estat una bona experiència.

En aquest sentit, Pau Ricomà ha dit que «no volem oblidar tot el positiu que hem après arran d'aquesta crisi sanitària. És per això que, a banda de la tradicional Cavalcada, els infants de casa nostra podran enguany repetir la màgica i extraordinària experiència de l'any anterior i visitar els patges de ses majestats els Reis Mags durant les jornades de preparació de la nit més màgica de l'any». 

L'Home dels Nassos tornarà a la plaça de la Font i repetirà itinerari pels barris

Finalment, en la trobada d'aquest dimecres es va acordar recuperar la plaça de la Font com espai emblemàtic per a la rebuda de l'Home dels Nassos el matí de l'últim dia de l'any.

Així mateix, es mantindrà en el seu itinerari la visita a alguns dels barris de la ciutat tal com es va fer el 31 de desembre del passat 2020 per adaptar-se a les restriccions sanitàries.