Façana de l'Ajuntament de Tarragona

Tarragona vol redactar i aprovar el nou POUM abans d'acabar la legislatura

Actualment la ciutat es regeix pel POUM de 1995 a causa d'una sentència del Tribunal Suprem

La ciutat de Tarragona ha començat la redacció d'un nou POUM després que el Tribunal Suprem anul·lés el que hi havia vigent des del 2013 fa un any, obligant la ciutat a regir-se urbanísticament pel POUM elaborat el 1995.

D'aquesta manera, l'equip de govern s'ha posat mans a l'obra per redactar el nou document amb la intenció de poder aprovar-lo abans d'acabar la legislatura. Llavors, a partir d'ara i fins al mes de gener, es duran a terme comissions entre els diferents grups polítics per aconseguir enllestir un esborrany. A continuació, a partir de la primavera s'obrirà un procés participatiu amb diversos col·lectius. Cal afegir també que el nou POUM es redactarà d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquest dijous s'ha celebrat la primera comissió

El conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, s'ha mostrat molt satisfet de poder començar a elaborar el document gràcies a la primera comissió celebrada aquest dijous 4 de novembre, en la qual els grups polítics de l'ajuntament s'han reunit per «abordar quins han de ser els conceptes, principis i valors que han de regir el model de ciutat».

Segons, el responsable municipal de Territori, el nou POUM ha de permetre «la cohesió social i la sostenibilitat», en referència a fer la ciutat més compacta i unir urbanísticament els diferents barris.

L'aprovació del POUM abans del canvi de mandat, objectiu prioritari

A partir de la primavera i un cop fet l'esborrany, Puig vol iniciar les taules participatives, on «l'objectiu és l'aprovació inicial del POUM abans del final del mandat. La tramitació és llarga i plantegem un debat constructiu i pragmàtic. Venim a fer un POUM ben fet i amb poc temps, que en el següent mandat s'acabarà i es rematarà». 

El conseller de Territori de Tarragona ha afirmat que aquest dijous s'ha posat de manifest la voluntat «constructiva» de tots els grups, que han aportat «idees i propostes».