Pla tancat d’un dels elements ballant durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla

Tarragona anuncia el retorn a la normalitat de totes les seves festes

Santa Magí i Santa Tecla recuperarà tota la seva esplendor després de celebrar-se l'any passat a mig gas

La pandèmia comença a quedar enrere i l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dijous que aquest estiu recuperarà al 100% la celebració de Sant Joan, Sant Magí, Santa Tecla i el Concurs de Castells. Després de dos anys marcats pel coronavirus, que ha provocat que l'activitat festiva hagi estat a mig gas, la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, ha assenyalat que «és el moment de tornar a l’activitat habitual».

En aquest sentit, Solé ha afirmat que «recuperem el carrer i les places amb tota la força i el caliu de les nostres entitats», alhora que ha fet una crida a tota la ciutadania «a viure aquest retorn del calendari festiu a la ciutat i a participar de manera activa, no només amb l’assistència, sinó també amb la contribució d’actes en els diferents programes».

El termini perquè les entitats presentin les seves propostes per ser incloses als diferents programes festius de Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla s'obrirà el pròxim 26 d'abril. Les inscripcions, que es faran de manera telemàtica, es podran fer fins al 20 de maig en el cas de Sant Joan i fins al 3 de juny en el cas de Sant Magí i Santa Tecla.

Sant Joan, tret de sortida de la recuperació total de les festes 

Tarragona donarà la benvinguda a l'estiu amb la celebració de Sant Joan i el Dia Internacional de la Música. En aquest sentit, la ciutat celebrarà la recuperació total amb foc, música i castells. El Serrallo rebrà, com és tradicional, la flama del Canigó, mentre que la Rambla Nova serà l'escenari de la Cercavila de Foc, que comptarà amb la participació de les colles de foc de Tarragona.

Així mateix, diverses places de la capital tarragonina acolliran, després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia, les tradicionals revetlles de Sant Joan. El 24 de juny també es recuperarà la diada castellera, que tindrà lloc el vespre de Sant Joan a la plaça de la Font, amb la participació de les quatre colles castelleres de la ciutat.

Abans de la diada de castellera de Sant Joan, se celebrarà la diada de Sant Jordi, que estrenarà format, recuperant el format de les actuacions del segle XIX i principis del segle XX. Cada colla tindrà 45 minuts per fer totes les construccions que desitgin, sense cap torn ordenat. Solé ha dit que «ens posem al capdavant, una vegada més, en el canvi de format de diada».

Les festes de Sant Magí i Sant Tecla, al 100%

Les festes de Sant Magí i Sant Tecla recuperaran tota la seva esplendor després que l'any passat es fessin a mig gas. La festa major petita se celebrarà del 12 al 19 d’agost, les festes de Sant Magí, recuperant el seu format habitual, amb actes emblemàtics com l'arribada de l'aigua des de la Brufaganya i el seu repartiment al Portal del Carro, la processó de Sant Magí, la diada castellera, les revetlles i la remullada.

Santa Tecla sumarà a la tornada a la normalitat —amb la tornada del Seguici Popular al carrer— la culminació de la celebració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona. Per aquesta excepcionalitat, les festes s'allargaran i se celebraran del 12 al 25 de setembre.

L'estiu festiu de Tarragona es tancarà amb la XXVIII edició del Concurs de Castells que s’havia de celebrar l'any 2020. La primera jornada tindrà lloc el 25 de setembre a Torredembarra, mentre que l'1 i el 2 d'octubre la Tarraco Arena Plaça s'omplirà de castells en les dues jornades grans de la cita.