Patinets elèctrics Tarragona

Tarragona sanciona amb 400 euros l'empresa Buny per desplegar patinets elèctrics de lloguer sense llicència

L'Ajuntament ha obert expedient sancionador per l'incompliment de l'Ordenança d'ús dels espais públics i no es descarten «conseqüències més severes en el futur»

La conselleria de Territori de l'Ajuntament de Tarragona sancionarà amb 400 euros l'empresa Buny per desplegar a la ciutat patinets elèctrics de lloguer sense comptar amb la corresponent autorització municipal, segons han confirmat fonts municipals. El consistori ha obert un expedient sancionador a la companyia per una falta greu per l'incompliment, amb la seva actuació, de l'article 26 de l'Ordenança de convivència ciutadana i ús dels espais públics de Tarragona. 

 

Segons han explicat les mateixes fonts municipals, aquesta sanció podria no ser l'única per a la companyia, ja que el procediment obert «no exclou que pugui haver-hi conseqüències més severes en el futur, en el sentit que de moment hi ha aquesta sanció, però es podria incrementar amb un altre expedient».

 

 

 

El passat 15 de novembre, Buny va repartir per diversos punts de la ciutat una trentena de patinets elèctrics de lloguer. Concretament, entre altres espais, se'n van poder veure al passeig marítim del Miracle, a Parc Central, al Parc Francolí, a la plaça Imperial Tarraco o al carrer Sant Antoni Maria i Claret. En els espais de domini del Port de Tarragona, la Policia Portuària va retirar nou patinets de la via pública, mentre que a la resta de la ciutat es va ordenar la seva retirada a la Guàrdia Urbana, tot i que finalment va ser l'empresa qui va fer-se'n càrrec.

 

Sobre el desplegament de patinets elèctrics de lloguer de fa gairebé un mes, el responsable de la companyia Buny, Sergi Monferrer, va explicar a TarragonaDigital que estaven realitzant proves de connectivitat dels dispositius a la ciutat i que restaven a l'espera del permís oficial de l'Ajuntament de Tarragona per poder operar a la ciutat. En aquest sentit, el consistori continua treballant per tal de fixar els requisits que han de complir les empreses interessades a desplegar el servei. En principi, la previsió és que sigui una realitat a principis de l'any 2020.

 

Buny, sancionada a la Corunya

El desplegament dels patinets elèctrics de Buny a Tarragona sense llicència, no ha estat l'única polèmica de l'empresa a l'Estat espanyol. Sense anar més lluny, durant el passat mes de setembre va realitzar la mateixa acció a ciutats com la Corunya, Vigo o Alacant. El consistori corunyès va multar la companyia per cadascun dels patinets que havia col·locat a la via pública. Així mateix, els ajuntaments de les altres dues ciutats van instar Buny a retirar els vehicles que havia desplegat.