Pla detall d'un noi agafant la mà a una jove a Tarragona

Tarragona crearà un Servei d'Atenció als Homes per prevenir la violència masclista

Se centrarà en els comportaments que es produeixen en l'àmbit de la parella, entorns socials i comunitaris

L'Ajuntament de Tarragona crearà un Servei d'Atenció als Homes amb l'objectiu de prevenir la violència masclista. Serà un servei gratuït d'atenció especialitzat i preventiu  a diferents nivells d'intervenció que vol intervenir en les diferents formes de violència masclista que es produeixen en l'àmbit de la parella, entorns socials o comunitaris així com realitzar accions formatives per a professionals de la xarxa dels serveis socials i dels agents del protocol que atenen situacions de violència a la ciutat.

El servei forma part de la campanya Respecta  i estarà dirigit principalment a homes majors d'edat que viuen, treballen o estudien a la ciutat, així com a menors  amb autorització familiar. La consellera d'Igualtat de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha destacat que «les polítiques de promoció del feminisme  han d'interpel·lar també als homes» i que «per tal d'eliminar la violència masclista és imprescindible treballar amb ells la identificació i el rebuig  envers aquestes violències».

Per la consellera, els homes  «han de ser els aliats indispensables en la construcció d'una societat igualitària  i lliure de violència». El consistori ha obert una convocatòria per contractar un equip humà i de treball que gestioni el servei.