Presentació del Festival Tarragona Sona Flamenc

El Tarragona Sona Flamenc recupera la presencialitat i incorpora grans novetats

La rumba, una de les incorporacions d'aquesta edició | Les entrades es posaran a la venda el 23 de febrer

El flamenc tornarà a ser la música de Tarragona. El festival Tarragona Sona Flamenc arribarà a la seva quarta edició entre el pròxim 18 de març i 3 d'abril, després d'una edició híbrida a causa de la pandèmia. Una vintena d'activitats entre concerts, formació i accions participatives formaran el programa del certamen.

Entre les actuacions més destacades hi ha les de Maruja Limón o Josemi Carmona Quartet, així com la presència d'artistes del Camp de Tarragona com Inés Rubio. Per la seva banda, la cantaora Mayte Martín oferirà dues classes magistrals de flamenc el 26 i 27 de febrer a la Sala Kesse.

Una de les grans novetats d'enguany serà el Rumbòdrom. Aquest espai s'instal·larà a la plaça Corsini el 2 d'abril i es convidarà tothom a ballar i cantar. Comptarà amb la presència de Miranda Alonso, Carmen Muñoz i Marina Paje. 

Retorn a la presencialitat al 100%

Tarragona Sona Flamenc es desenvoluparà principalment durant tres caps de setmana, amb una intensitat creixent. Una edició que torna a la presencialitat al 100% amb activitats participatives i al carrer després d'una edició híbrida a causa de la pandèmia. Les entrades es posaran a la venda el 23 de febrer.

«Sumem una àmplia oferta formativa» ha destacat Kike Colmenar, director del festival. Colmenar ha destacat que els cursos i les classes magistrals sempre han estat importants per al certamen, especialment pel paper destacat que hi tenen les escoles de flamenc de la ciutat.

Les classes més destacades les oferirà Mayte Martín, que impartirà un curs per a neòfits «que ajudarà a entendre bé i millor el flamenc», ha indicat el director. El director també ha indicat que volen potenciar els artistes locals «per descobrir-los i donar-los suport» així com obrir-se «als nous talents de Catalunya», com Maruja Limón o Ana Brenes.

L'últim cap de setmana del Tarragona Sona Flamenc hi haurà el Rumbòdrom i, a continuació, es farà una 'flashmob', també a la plaça Corsini.