Escales inundades

Tarragona es queda sense poder-se acomiadar de Santa Tecla

L'Ajuntament cancel·la tots els actes previstos per aquest divendres. La professó i l'entrada del Braç de Santa Tecla, en els seus 700 anys, eren els actes més esperats d'aquestes festes

Gerra d'aigua freda, i mai més ben dit, per als tarragonins i tarragonines. Avui, diada de Santa Tecla, la meteorologia no ha respectat la jornada i ha acabat esgarrant els moments més esperats d'aquestes festes. Després de dos anys de pandèmia, la professó i l'entrada del Braç de Santa Tecla era l'acte que ningú es volia perdre, però la pluja tenia altres plans.

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit suspendre tots les activitats previstes per aquest divendres per Santa Tecla per «prioritzar la seguretat de la ciutadania».

Un aiguat que ha causat molts problemes i inundacions —fins i tot una mànega al davant de la costa de Tarragona— ha alterat el programa d'actes més especial dels últims anys a la ciutat de Tarragona, ja que enguany se celebren els 700 anys de l'arribada de la relíquia de la patrona.

La jornada ha començat amb un temps inestable, però el Seguici festiu ha pogut sortir al carrer. Ha estat quan ha arribat l'hora de la diada castellera de Santa Tecla que l'aigua ja no ha perdonat. Amb els carrers ben molls, les colles han decidit suspendre la jornada tot i que aquest dissabte es farà una ronda extra —si el temps ho permet— per a compensar la pèrdua.

A mitja tarda, però, han arribat les tempestes i han deixat molts problemes i inundacions especialment a Tarragona. Un diluvi considerable ha deixat de nou barris inundats i carrers impracticables. De fet fins i tot s'han inundat baixos i espais com l'accés a urgències de l'hospital de Santa Tecla.

L'organització de Santa Tecla ha comunicat els primers canvis en la programació: tots els actes que es podien traslladar en espais interiors, s'anaven reubicant. Les representacions de Dames i Vells a l'Antiga Audiència i la ballada de sardanes a l'interior del pavelló de les Teresianes. Però l'acte que més preocupava era la professó i l'entrada del Braç de Santa Tecla, els moments àlgids de la festa.

Amb unes escales del Pla de la Seu transformades en cascada, l'organització no ha pogut fer res més que acabar suspenent aquest moment.