Tarragona tanca sis parcs com a mesura de prevenció pel risc de pluja i vent

Protecció Civil ha activat el Pla Especial d'Emergències per les previsions meteorològiques en fase d'alerta

L'Ajuntament de Tarragona ha activat el pla d'emergència municipal per pluges i vent, en conseqüència de l'activació per part de Protecció Civil del Pla Especial d'Emergències per risc de pluja i vent a Catalunya INUNCAT i VENTCAT en fase d'alerta. En aquest sentit, com a mesura de prevenció pel fort vent, es tancaran els accessos a sis parcs i jardins de la ciutat de Tarragona.

Tanquen sis parcs tarragonins per les alertes INUNCAT i VENTCAT

El parc de la Ciutat, el parc de les Granotes, el parc Saavedra, el parc de la Coma, el parc del carrer 22 i els jardins Banc d'Espanya seran tancats com a mesura de prevenció pel fort vent i pluja que es preveu per aquest dijous. Protecció Civil ha activat el pla per risc de pluja INUNCAT i de vent, VENTCAT en fase d'alerta. En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ha activat en fase d'alerta el pla d'emergència municipal per pluges i vent. La Guàrdia Urbana i els Voluntaris de protecció Civil es troben activats i faran mesures preventives per minimitzar les possibles afectacions.

El Servei meteorològic de Catalunya preveu que fins demà al vespre no parin les pluges i es poden acumular més de 100mm en 24 hores al terç sud de Catalunya, concretament, a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Tanmateix, les pluges poden ser intenses i superar els 20mm en 30 minuts des d'aquest vespre fins a la tarda de dissabte a les comarques de les Terres de l'Ebre, litoral i prelitoral de Tarragona.

Consells a tenir en compte en episodis de fortes pluges
Consells a tenir en compte en episodis de fortes pluges | Àngel Galán

 

Tanquen tres recintes patrimonials tarragonins a causa de la pluja

Després del tancament dels sis parcs i jardins de la ciutat de Tarragona, des de l'Ajuntament han comunicat que, almenys aquest matí, romandran tancats tres recintes patrimonials. En aquest sentit, l'Amfiteatre, les Muralles i el Fòrum de la Colònia seran els llocs que estaran tancats i la seva obertura dependrà de la finalització d'aquest episodi d'aiguats.

Què fer si ens agafa el temporal

És important tenir present alguns consells per poder evitar ensurts i problemes majors a causa de les pluges i del vent i, així, assegurar-nos que la forta pluja no ens agafarà sense estar preparats. En cas d'abundants precipitacions o de forta tempesta, allunyar-nos de les zones inundables i ens situem a punts segurs lluny del pas de l'aigua. 

Per això per prevenir ensurts, s'han de seguir uns consells bàsics a tenir en compte en episodis de fortes pluges. Un dels principals és consultar les previsions meteorològiques, així com l'estat de les carreteres.