Imatge d'arxiu de la piscina Sylvia Fontana durant un campionat

Tarragona vol permetre el 'topless' a les piscines municipals

La consellera d'Esports anuncia que el Patronat Municipal d'Esports farà canvis en el reglament

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que pròximament es modificarà el Reglament per a la utilització de les instal·lacions esportives municipals del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona per tal de permetre el 'topless' a les piscines municipals. L'actual reglament, aprovat l'any 2015, assenyala que per utilitzar les piscines és obligatori l’ús del casquet de bany i «el banyador o biquini de dues peces».

En aquest sentit, en un comunicat, el consistori ha afirmat que la redacció actual del reglament «provoca diverses interpretacions sobre què es pot entendre per banyador».

«És urgent acabar amb l'ambigüitat»

La consellera d’Esports de l'Ajuntament de Tarragona, María José López, ha manifestat que «és cert que les piscines municipals de la ciutat tenen un caire esportiu i no lúdic, i per tant, les usuàries no acostumen a fer 'topless'». Tot i això, López creu que «és urgent acabar amb l’ambigüitat de l’actual normativa, que permet que els homes portin el pit descobert, però no les dones».

En aquest sentit, la consellera d'Esports ha afegit que «cal que el nou reglament incorpori la perspectiva de gènere». El nou reglament haurà d'aprovar-se al Consell Rector del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona i, posteriorment, haurà de rebre el vistiplau del Consell Plenari.

Campanya de la Generalitat en defensa del 'topless'

L'anunci de l'Ajuntament de Tarragona arriba pocs dies després que el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat impulsés una campanya a les xarxes en defensa del 'topless' amb motiu dimarts del seu dia mundial. «Que t’hagis de cobrir els pits no és normal, és discriminació», diu el vídeo penjat a Twitter, que comença amb una imatge d’un tors masculí i d’un de femení on la dona sí que es tapa el pit amb la mà.

«Aquest mugró és lliure, aquest no», constata la campanya, que denuncia que «la sexualització del cos de les dones comença des de ben petites». En aquest punt, es mostra la imatge d’una nena petita amb un biquini de dues parts. La campanya conclou amb una part de dalt de biquini tirada a terra al costat d’una piscina.