Entrada del braç de Santa Tecla.

Tram final de les festes de Santa Tecla: 7.000 espelmes il·luminaran la Professó

Aquest divendres és el dia gran de les celebracions en honor a la patrona de Tarragona, amb la diada castellera i la Professó

Tarragona afronta el tram final de les festes de Santa Tecla, amb aquest divendres com a dia gran. La jornada començarà ben d'hora, amb l'anada a l'Ofici amb el Seguici, a partir de les 9.15 hores des de la plaça de la Font fins a la Catedral. El temple serà escenari de l'Ofici i del cant dels Goigs de Santa Tecla a partir de les deu del matí.

Programa d'actes Santa Tecla 2022

En acabar, al voltant de les 10.45 hores, es farà la tornada de l'Ofici fins a la plaça de la Font, on se celebrarà la tanda de lluïment del Seguici. La cèntrica plaça tarragonina serà escenari de la Diada Castellera de Santa Tecla a partir de les 13 hores, amb la participació de les quatre colles de la ciutat.

7.000 espelmes il·luminaran el recorregut de la Professó de Santa Tecla

Divendres a la tarda, l'anada a Professó amb el Seguici popular començarà a les 18.15 hores des de la plaça de la Font i fins al pla de la Seu. Des d'allà, a les 19 hores, sortirà l'Extraordinària Professó del Braç de Santa Tecla. La gran novetat d'enguany, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia de la patrona a Tarragona, 7.000 fanalets guiaran el recorregut de la Professó de la mà de la ciutadania participant.

Al voltant de les nou de la nit, el Braç de Santa Tecla, acompanyat del Seguici, les colles castelleres, les campanes, les salves pirotècniques i els focs artificials, farà la seva entrada a la Catedral. Seguidament, des del pla de la Seu, tindrà lloc la tornada de Professó amb la Baixada del Seguici, el qual farà la seva darrera tanda de lluïment a la plaça de la Font.

La diada de Santa Tecla es clourà a les 23 hores quan, des de la punta del Miracle, es dispararà el castell de focs de Santa Tecla a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo.

La Mercè: pilars caminant, Dames i Vells a Bonavista i el concert dels Pets a la TAP

Dissabte 24 de setembre, diada de la Mercè, també estarà farcit d'actes festius de Santa Tecla. La jornada castellera despertarà amb les matinades, mentre que a les 13 hores, la plaça de les Cols acollirà els castells, les torres i els pilars amb les quatre colles tarragonines, que alçaran els pilars caminant fins a la plaça de la Font. 

A les 18 hores —i també a les 19 hores—, el Ball de Dames i Vells es representarà a la plaça de la Constitució de Bonavista, en una de les novetats d'enguany. Al Teatre Metropol, a partir de les 18.30 hores, un concert a càrrec de Claudia Crabuzza celebrarà el 50è aniversari de l'agermanament de les ciutats de Tarragona i l'Alguer.

La música també tindrà protagonisme a la plaça de la Pagesia (19 hores) amb el concert de la Stadtharmonie Amriswil que presenta 'De Suïssa a Catalunya'. Mitja hora després, al Teatre Tarragona, La Salseta de la Plateria oferirà un concert homenatge a les orquestres La Salseta del Poble Sec i la Plateria.

La Tarraco Arena serà escenari del darrer macroconcert de Santa Tecla amb Els Pets, que actuaran a partir de les 20 hores. Els de Constantí presentaran '1963', el seu darrer treball, que és sobri i detallista i que està ple de melodies enganxoses que embolcallen històries amb ànima. Les entrades per a la cita es poden comprar al web www.tarracoarena.com.  

El punt final a la diada de la Mercè es posarà a les 22 hores, amb el Correfoc de Santa Tecla des de la plaça de la Mitja Lluna amb els balls de diables de Ball de Diables de Torredembarra, Vila-seca, Valls i Tarragona, la Colla de Diables Voramar del Serrallo, el Drac de la Geltrú, el Xaloc de Salou, i el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu de Tarragona.

Quan acabi el Correfoc, des de la Rambla Nova s'encendrà la sorollosa i espurnejant traca, seguida del 'Visca Santa Tecla!' i la façana pirotècnica que s'enlairarà des de l'esquena de l'estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.   

La Cloenda, amb 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so de Tarragona'

Les festes de Santa Tecla posaran el seu punt final amb la Cloenda diumenge a les 20.30 hores. Serà amb 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so de Tarragona', el concert de cloenda de la celebració dels 700 anys de l'arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la ciutat. Estarà dirigit pel tarragoní Xavier Pastrana i tindrà una segona sessió a les 22.30 hores.

Durant el concert, s'estrenarà la peça de nova creació dedicada a la patrona composta per Josep Vila. Al concert hi participaran cinc corals tarragonines (el Cor Ensemble O Vos Omnes, el Cor de la URV, el Cor Da Capo, el Cor In Crescendo i el Cor Ciutat de Tarrahona) i els solistes Marta Mathéu i Roger Padullés, que compartiran les seves veus amb un grup instrumental de dotze vents i el magnífic orgue de la Catedral amb Juan de la Rubia.

En total seran 150 músics i cantaires que oferiran als assistents un embolcall sonor de 360 graus per posar punt final a les festes de Santa Tecla 700.