Imatge d'arxiu del Teatre Magatzem de Tarragona

El Teatre Magatzem acull el Cultura Verda, un projecte que uneix art i medi ambient

Des d'aquest dijous i fins al dissabte s'han programat diverses activitats gratuïtes

Tarragona acull aquesta setmana la primera edició del Cultura Verda, organitzat pel col·lectiu Expressa. Es tracta d'un esdeveniment dedicat a la  sensibilització mediambiental a través de la cultura i l'art contemporani. El projecte és un dels subvencionats per l'Ajuntament de Tarragona en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la Covid-19, i aplegarà diferents artistes i disciplines artístiques amb la temàtica del medi ambient i la natura com a objecte artístic i també com a mitjà de denúncia social vers la degradació de l'entorn.

Cultura Verda començarà aquest dijous, 6 de maig, i s'allargarà fins al dissabte. L'escenari serà el Teatre Magazem  de Tarragona, que acollirà diferents activitats amb el punt de partida comú de la relació amb el medi ambient sota la mirada de l'artista. 

El projecte es vertebra en cinc eixos. En primer lloc el social, que comprèn accions de conscienciació vers el Medi Ambient i apropament a l'Art Contemporani; en segon lloc les Arts Visuals, amb una mostra per donar a conèixer les obres i els artistes vinculats a aquesta temàtica; en tercer lloc; conferències amb artistes de renom i taules rodones per marcar línies de cooperació; en quart lloc, una trobada amb artistes del territori i, per últim, un taller d’art i reciclatge per instituts de la ciutat i alumnes de l’Escola d’Art de Tarragona.  

El Cultura Verda arrencarà, doncs, aquest dijous amb el taller d'art-natura 'Consciència, ecologisme i ètica', a càrrec de Sergi Quiñonero, adreçat a l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. El mateix dia 6, a les 19 h, s'inaugurarà la Mostra d'Arts Visuals al hall del Teatre el Magatzem, que es podrà visitar fins al 8 de maig. Hi participaran artistes del territori com Àlvar Calvet, Aureli Ruiz, Núria Rión o  Jordi Abelló, que utilitzen la natura com a eina d'expressió, en els vessants metafòrics, reivindicatius i de denúncia. 

El divendres 7 de maig, el Teatre Magatzem acollirà una taula rodona amb diferents personalitats del món de l'art i la cultura, que reflexionaran sobre el paper de l'artista com a eina de conscienciació. Els actes presencials finalitzaran el dissabte 8 de maig, a les 19 h, amb la projecció de la pel·lícula 'Nosotros alimentamos el mundo', dirigida per Erwin Wagenhofer, que tracta sobre l'escassetat dins de l'abundància. 

Les activitats no s'acaben aquí, i és que també s'oferiran una sèrie d'activitats paral·leles online que es poden consultar al web de Cultura Verda. Totes les activitats presencials són gratuïtes i de lliure accés, fins a omplir l'aforament establert per les mesures anticovid.