Imatge d'arxiu de l'exterior del Teatre Tarragona

El Teatre de Tarragona tanca temporalment per risc de despreniment

L'objectiu és reobrir l'equipament de cara a la temporada de tardor

El Teatre Tarragona queda tancat per risc de despreniments al vestíbul. Així ho ha anunciat el portaveu de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, la tarda d'aquest dijous, 3 de juny. 

Aquest dimecres el consistori va rebre un informe extern que certifica el «perill existent» en aquesta zona. Per això, l’Ajuntament ha pres la decisió de tancar-lo, per «seguretat i per generar tranquil·litat».

La setmana vinent es començaran els tràmits per fer una actuació d'emergència, que està prevista que duri uns tres mesos. A més, els serveis jurídics municipals estan treballant amb tota la documentació per exigir responsabilitats jurídiques i arribarem fins al final. «No és normal que un teatre inaugurat el 2012 presenti tantes deficiències», ha dit Castaño.

Imatge del conseller Manel Castaño durant la roda de premsa en què ha informat del tancament del Teatre Tarragona
El conseller Manel Castaño durant la roda de premsa en què ha informat del tancament del Teatre Tarragona | Ajuntament de Tarragona

El portaveu de l'Ajuntament ha explicat que l'objectiu és reobrir l'equipament de cara a la temporada de tardor. Pel que fa a la programació, els espectacles que estaven previstos per aquest cap de setmana es reprogramaran a la tardor. Mentrestant, les dues funcions del 7 i 9 de juny de la Mostra de Teatre Jove es traslladen al Teatre Metropol.

El lliurament dels Premis Ones Mediterrània, previst per l'11 de juny, manté la seva data i també es desplaça al Metropol. L'espectacle del Festival d'Estiu Castelvines & Monteses, previst per al 9 d'agost, es reprogramarà a la tardor.

El Teatre Tarragona ja va haver de tancar el febrer del 2019 després d'un despreniment de part del fals sostre de la platea.