Imatge del Teatre Tarragona durant una representació de la temporada de Primavera

Els Teatres de Tarragona tanquen la temporada de Primavera amb 16.500 espectadors

Tot i que la xifra d'ocupació no arriba a les dades prepandèmia, des de la Conselleria de Cultura es mostren satisfets de superar la mitjana catalana

Els Teatres de Tarragona han posat aquest diumenge el punt final a la temporada de Primavera, amb els espectacles de nova creació i de producció local, 'Estem de Festa Major', d'Estudi de Dansa Montserrat i 'La BUMT Presenta Música i Circ', de la Banda Unió Musical de Tarragona. En aquest sentit, des del passat 4 de març i fins a aquest cap de setmana, uns 16.500 espectadors han passat pel Metropol, l'Auditori del Camp de Mar i el Teatre Tarragona.

Els tres equipaments culturals de la capital tarragonina han acollit més de 60 espectacles, a càrrec de més d'una trentena de companyies professionals. Els espectadors han pogut gaudir d'espectacles de música, teatre, màgia, òpera i dansa, en el marc dels Cicles Primavera, KM0, Música per a tothom i Les escoles van al Teatre.

L'activitat, però, no s'atura, ja que el pròxim cap de setmana arrenca l'Estiu Tarragona Cultura, amb gairebé una vintena de funcions al Festival d’Estiu al Camp de Mart, 20 activitats familiars els dissabtes al matí repartides per tota la ciutat, el cicle En Dansa a l’Espai Tabacalera amb 8 companyies de dansa contemporània i moltes activitats municipals més com Sant Joan, el Festival Sota la Palmera i el Concurs de Focs entre d'altres.

Un aforament del 58% als tres teatres tarragonins

La xifra d'assistència als Teatres de Tarragona durant la temporada de Primavera s'ha situat en el 58%, encara per sota de les xifres prepandèmia, però superant la mitjana dels teatres catalans, que estan per sota del 50%. La pròxima temporada teatral de la capital tarragonina començarà el 22 d'octubre, amb la representació de l'espectacle 'Buffalo Bill', amb Raquel Sans i Ramon Madaula.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha valorat molt positivament les xifres d'espectadors, explicant que «creiem que aquesta és la línia fent la cultura més accessible i apostant per una cultura per a tots els públics, a més de teixir moltes complicitats amb altres departaments i amb les entitats culturals de la ciutat».