L'edifici del Teatret del Serrallo, a l'antic Pòsit de pescadors

El Teatret del Serrallo celebra el seu cinquè aniversari

S'ha consolidat com un espai cultural, social i artístic amb una programació variada i dirigida a tota la ciutadania

El Teatret del Serrallo està d’aniversari. El Port de Tarragona va inaugurar el simbòlic i històric Pòsit de Pescadors l’any 2016 i, aquest 2021, compleix el cinquè aniversari. Un espai vinculat al departament de Port i Ciutat del Port de Tarragona i que ha acollit esdeveniments de caràcter cultural, social, educatiu, artístic i institucional vinculats al barri i al conjunt de la ciutat de Tarragona.

En aquests cinc anys, el Teatret ha acollit un total de 30.000 espectadors. Una xifra molt respectable tenint en compte el seu petit aforament de 150 localitats. A més de totes les limitacions que hi ha hagut des de l’inici de la pandèmia el març de 2020. 

Tot i això, el Teatret del Serrallo va mantenir la seva activitat mitjançant internet i les xarxes socials, amb activitats com el cicle a Cau d’orella, Històries de Nadal, entre d’altres.

Cinc anys de l’equipament del Moll de Costa

El Teatret del Serrallo està situat a la primera planta del Pòsit. La gran sala, que consta de 150 localitats, està presidida per un petit i encantador escenari. Un teatre singular amb unes grans vidrieres que el comuniquen amb una terrassa oberta al port.

Sota la marca cultural del Port de Tarragona, Moll de Costa, durant aquests cinc anys el Teatret ha impulsat activitats, sicles i col·laboracions artístiques i culturals. En pocs anys ha estat capaç de consolidar certàmens com PortAutors/es, Teatret de conte, Nadal de somni, Teatret de Circ o la darrera creació, ‘Racons de Mar’.

A més, el Teatret del Serrallo, ha volgut estar present col·laborant en festivals de reconegut prestigi com el JA Veus; el Festival Internacional de Cinema de Tarragona – REC; el Festival Internacional de Teatre de Tarragona; el Dixieland; o les Festes de Santa Tecla, entre d’altres.

La creativitat també s’ha anat apoderant del Teatret. Ha obert les portes a la ciutadania i a organitzacions per tal de representar activitats de diferents perfils. Com es va inundar amb aromes de l’Índia amb actes de la Fundació Vicent Ferrer o el dolç guirigall amb Les Tecletes.