Sor Lucía Caram al TEDxTarragona 2015

El TEDxTarragona readapta el format per difondre idees «per Tarragona i des de Tarragona»

La jornada se celebrarà el pròxim 10 d'octubre| Les entrades estan exhaurides, però es podran gaudir en format virtual gratuïtament

Les jornades TEDxTarragona 2020 se celebraran el pròxim dissabte, 10 d'octubre. El cicle de conferències sobre l'emprenedoria i la divulgació d'idees més important del món arriba també a Tarragona, reunint les  ments inquietes de la ciutat per aportar idees «per Tarragona i des de Tarragona».

Des de la primera edició, l'any 2015, el TEDxTarragona s'ha anat consolidant com un  espai de divulgació  on difondre projectes innovadors i inspirar a generar perspectives de canvi. A les xarrades hi assisteixen perfils de tota mena, com científics, músics, escriptors o historiadors, entre altres.

Enguany, l'edició del TEDxTarragona ve marcada per la crisi del coronavirus, com qualsevol altre acte, motiu pel qual s'ha hagut d'adaptar el format  i reduir-ne la mida, així com apostar per l'emisió a través de les xarxes socials. Malgrat tot, sembla que el certamen ha tingut èxit, ja que ja no queden entrades  per assistir a les xerrades presencials.

Xerrades virtuals i presencials amb format reduït

Des de l'organització han expressat que «haguéssim preferit estar en un gran recinte amb tota l’audiència possible i molt a prop de vosaltres», però com a hores d'ara, això és impossible, han animat a tothom a seguir les conferències en línia de manera  gratuïta.

Un total de vuit oradors, sis dones i dos homes, han preparat un total de  vuit xerrades amb idees que «val la pena difondre». Totes elles es podran gaudir a partir de dos quarts de set de la tarda del pròxim dia 10 i, per tothom qui vulgui saber més detalls, pot inscriure's a través de l'enllaç corresponent per rebre tots els avisos.

El TEDxTarragona ha comptat, en les passades edicions, amb ponents del més alt nivell, com  Sor Lucía Caram, el científic Samuel Sánchez, l’escriptora Roser Amills, l’enòloga Sara Pérez, l’historiador Joaquín Ruiz de Arbulo, l’assessora d’imatge Andrea Vilallonga o el pensador Javier Creus, entre molts altres.

Format adaptat a tothom

Com a novetat d'enguany, també s'ha incorporat la  traducció  a llengua de signes en català, fet que respon als objectius de l'organització de «fer el TEDxTarragona cada vegada més accessible».  Laia Altadill, intèrpret en llengua de signes, serà l'encarregada de traduir als conferenciants en llengua de signes».