La consellera de Cultura, Inés Solé, ha presentat la temporada de Primavera dels Teatres de Tarragona

La temporada de Primavera dels Teatres de Tarragona oferirà més de 40 espectacles

La música, la dansa i el teatre, grans protagonistes d'una temporada que arrencarà el 4 de març

Aquest dijous s'ha presentat la nova temporada dels Teatres de Tarragona, que inclou més de 40 propostes de música, dansa, teatre i màgia per a tots els públics. La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que la programació està «plena de propostes culturals que ens arriben de diferents entitats amb altres formacions artístiques i musicals referents del territori».

La temporada de Primavera dels Teatres de Tarragona, que arrencarà el pròxim 4 de març, s'allargarà fins al mes de juny. Les propostes de km0 es complementaran amb els principals espectacles que en aquestes dates estan en gira arreu del país. En aquest sentit, Solé ha afegit que «donen suport a les formacions escèniques locals i de proximitat que volen compartir amb la ciutat el seu projecte teatral o musical».

Les entrades per als espectacles de la nova temporada es vendran, a partir del 23 de febrer, a preus populars: funcions teatrals (25 euros), programació infantil (10 euros) i produccions teatrals de formacions de proximitat (des de 10 euros). Pel que fa als descomptes, es mantenen els de les darreres temporades, entre el 15% i el 50%, segons el col·lectiu.  

La música, gran protagonista de la programació 

La primera cita de la temporada de Primavera serà el 4 de març amb l'òpera, que arribarà de la mà del cor Amics de l’òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès, que presentaran 'Don Pasquale', considerada l’obra còmica més destacada de Gaetano Donizetti. El 13 de març, serà el torn de l'Stromboli Jazz Band, que celebrarà el seu 10è aniversari amb 'Alegria, amor i fantasia de la mà'.

L’11 d’abril, els Amics de l’òpera de Sabadell, amb el Cor de Cambra Enric Granados i el Cor Ciutat de Tarragona, presentaran el Rèquiem de Verdi. Mentre que la Franz Schubert Filharmonia actuarà durant el mes de maig, presentant el Concert de piano de Brahms i la Cinquena de Txaikovski, el dia 11, mentre que el 14 delectaran el públic amb Les quatre estacions de Vivaldi.

La temporada de Primavera també acollirà propostes de música i dansa incloses al festival Sona flamenc. Els espectacles 'De la Tierra', amb Inés Rubio; la representació de 'Bodas de sangre', de la mà del tarragoní Marc Chornet i l’actuació del bailaor Jesús Blanco; i la dansa de Flamenco life 2.0, a càrrec de la companyia Beatriz Higueras, posaran el toc flamenc a la programació. 

Javier Gutiérrez, Emma Vilarasau i Joan Pere pujaran a l'escenari a Tarragona

Els Teatres de Tarragona se sumaran a la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora amb l’espectacle 'Cigarreras', que presentarà la històrica vaga de les treballadores de la Real Fábrica de Tabacos de la Coruña el desembre de 1857. Així mateix, Zona Zàlata celebrarà el seu 35è aniversari el 7 de maig amb l'espectacle 'Sant i birra'.

  

El 27 de maig, arribarà a Tarragona l'adaptació teatral de 'Los Santos Inocentes', de Miguel Delibes, amb Javier Gutiérrez, Ramón Barea i Pepa Pedroche, entre d’altres noms destacats. Dos dies després, el 29 de maig, Emma Vilarasau i Dafnis Balduz pujaran a l'escenari amb l'espectacle 'L’Oreneta', mentre que el 4 de juny, el gran Joan Pera portarà el seu espectacle 'Màster Xof'.

La dansa, gran protagonista de la nova temporada

La dansa, que celebrarà el seu Dia Internacional el 29 d'abril, serà gran protagonista de la temporada. Així, el Ballet de Barcelona actuarà per primera vegada al Teatre Tarragona amb el clàssic 'El llac dels cignes' i amb la dansa contemporània 'Tongues'.

El 29 d'abril, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, es recuperarà la celebració de la gran barra de dansa clàssica al Balcó del Mediterrani, amb les escoles de dansa i entitats de la ciutat.

Finalment, coincidint amb la Setmana Santa, arribarà a la capital tarragonina 'Micael de Nebadon, vida i passió', un espectacle amb una vintena de ballarins sobre l'escenari.

Programació familiar

La programa de la nova temporada teatral de Tarragona també inclourà propostes per al públic familiar. En aquest sentit, el 16è Festival Internacional de Teatre Màgic de Tarragona portaran un fantàstic repertori amb Pep Bou, Màgic Andreu, Adrian Soler, Marín Magic cia i Mag Gerard.

Així mateix, el cicle Petit Tarragona portarà 'Camí a l’escola', a càrrec de la companyia CQP. Així mateix, El Pot Petit delectarà el públic amb 'Les aventures del lleó vergonyós'.

Finalment, la programació es completa amb el cicle Música per a tothom, amb vuit espectacles musicals al Teatre Metropol, la 29a Mostra de Teatre Jove, amb més d'una desena d'espectacles al Teatre Tarragona i el Festival de Teatre Grecollatí al Teatre Auditori del Camp de Mart.