Una de les platges de Tarragona després d'un temporal de llevant l'any 2020

El temporal torna a destrossar les platges de Tarragona

L'ajuntament de Tarragona es reuneix amb Costes per valorar l'impacte del temporal a les platges

Les últimes hores han estat passades per aigua a la demarcació de Tarragona. Unes tempestes i amb fins i tot pedregades en alguns indrets han protagonitzat diversos incidents al territori. 

Es va activar el pla Inuncat per aquest episodi meteorològic que ha deixat imatges de tota mena, des d'inundacions, pedres i llamps. Així mateix, la més impressionant de totes ha estat l'impacte d'un llamp en una de les torres de llum de l'Estadi Natalia Rodríguez de l'Anella Mediterrània de Tarragona.

I, com en cada temporal que colpeja el territori, les platges han patit grans desperfectes. El litoral tarragoní no s'ha salvat d'aquest episodi i també ha patit desperfectes, quan encara no s'ha recuperat del temporal Cèlia.

Reunió urgent amb Costes

La reacció al temporal no s'ha fet esperar. La consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, s'ha reunit amb Antoni Espanya, el cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona. 

En aquest sentit, s'ha volgut avaluar l'impacte del darrer temporal meteorològic a les platges tarragonines. La consellera ha destacat que «aquest últim temporal s’ha patit especialment a la zona nord de la Costa Daurada, a les platges de Tarragona, Altafulla i Roda de Berà». 

Una avaluació que no serà immediata. Des de Costes s'esperarà a la segona quinzena de maig per analitzar l'estat de les platges, ja que es preveu que hi puguin haver noves afectacions. També es vol veure si es produeix una regeneració natural de les platges. Tot i això, és possible que s’actuï abans a la zona més afectada de la platja Llarga.  

La consellera Miguel ha explicat que «en cas que s'hagi d'utilitzar sorra de la platja del Vinyet, s’ha acordat amb Costes que es faci un cop hagi finalitzat el període de nidificació del corriol camanegre, per tal de preservar la posta».  

La consellera Eva Miguel també ha explicat que «fruit del diàleg amb Costes s’ha decidit dur a terme un estudi de la dinàmica del litoral, abans d’emprendre qualsevol acció de caire estructural». En aquest sentit, Miguel ha posat de manifest que «aquests estudis ens han de permetre conèixer el comportament del nostre litoral, i per tant, enfrontar-nos millor al futur».