Un casteller dels Xiquets de Tarragona a l'Hospital Santa Tecla, durant la prova de tests d'antígens

Una diada de Santa Tecla segura: els tests d'antígens fets als castellers donen negatiu

L'estudi clínic realitzat conclourà en una setmana si el món casteller és segur

La pluja segueix creant incertesa per la celebració de la diada castellera de Santa Tecla a Tarragona. Tot i això, aquest matí de dijous, s'han fet els tests massius d'antígens a les quatre colles castelleres de la ciutat.

Els resultats han estat molt optimistes, ja que no s'ha detectat cap positiu de Covid-19 entre els participants a l'acció castellera. Unes proves que s'han fet en el marc d'un estudi exhaustiu sobre la incidència de la malaltia al món casteller.

Tots els participants s'han sotmès a proves ràpides abans de la celebració de l'actuació a la plaça de la Font amb motiu del dia de la patrona tarragonina.

Un món casteller segur en temps de pandèmia.

Tot i que les mesures del Procicat no ho requereixen, es tracta d'un assaig clínic que inclou un total de quatre proves; una per cada assaig previ, una abans de l'actuació i una darrera que es realitzarà a posteriori.

L'epidemiòloga de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, Gemma Flores, ha apuntat que fins aquí set dies no es podrà concloure si el fet casteller és segur en temps de pandèmia.