El conseller de Neteja Pública de Tarragona, Jordi Fortuny, en una roda de premsa

Tarragona aposta per millorar la recollida selectiva i el control d’abocadors il·legals

El tancament de contenidors, el reforç de personal i una neteja intensiva a l’estiu, els punts forts

L'Ajuntament de Tarragona continua la seva aposta per millorar la recollida selectiva i el control d'abocadors il·legals a la ciutat. Des del consistori s'estan duent a terme un seguit d'accions per tal de millor aquest àmbit. Entre elles, s'hi troben el tancament de contenidors, el reforç de personal i una neteja intensiva durant els mesos d'estiu. Així ho ha reivindicat el conseller de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny.

«L’Ajuntament de Tarragona està treballant de manera intensiva des dels darrers 3 anys per afavorir la neteja de la ciutat en els diversos àmbits», ha explicat Fortuny. En aquest sentit, el conseller tarragoní ha remarcat dos àmbits d'actuació destacats, com són «a recollida selectiva i la reducció dràstica dels abocadors il·legals». 

A més, ha recordat que el consistori ho ha fet compaginant «importants campanyes de conscienciació amb un treball més exhaustiu». I amb l'objectiu de mantenir «el plantejament de ser una ciutat molt més sostenible i neta ara i en el futur». 

Un dels principals reptes que persegueix l'àrea que dirigeix Fortuny ha estat aconseguir augmentar la recollida selectiva dels residus. Tot i remarcar que les dades són insuficients i que cal millorar-les, el 33,51% dels residus s'inclouen en la selectiva, mentre que el 67% restant s'estan enviant a la incineració. En aquest sentit, es vol continuar treballant per reduir el consum de matèries primeres i els grans abocadors i afavorir la reutilització de materials i la sostenibilitat ambiental. 

Per tal d’incrementar la recollida de selectiva i fer front a les demandes d’una ciutat més neta i sostenible en el futur, l’àrea de Neteja Pública duu a terme diverses accions. Les principals són les mesures per acabar amb els abocadors il·legals, el tancament de contenidors i intervenció a grans generadors. I també l'increment de la informació (agents cívics i inspectors) i el servei de reforç estacional de cara a l'estiu. 

Tot i això, Jordi Fortuny ha assegurat que «la feina cal continuar fent-la de manera intensiva». I fer-ho, ha dit, amb un objectiu molt clar que és el de canviar la manera de relacionar-nos amb els residus que produïm nosaltres mateixos». Segons Fortuny aquesta és la clau, sumada a una sèrie d’accions que ja s’han engegat, però que en molts casos comporten, a més, uns canvis d’hàbits en el dia a dia.