Maties Palau Ferré

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull l'exposició biogràfica dedicada a l'artista montblanquí Palau Ferré

A cent anys del seu naixement, la mostra convida a conèixer el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX

El Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona inaugurarà aquesta tarda la mostra ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’, un recorregut pel periple vital de l’artista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), un dels autors més singulars de l’art català del segle XX. El president del Port, Josep Maria Cruset, i del Doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré, Francesc Marco-Palau, inauguraran una mostra que repassa la vida i obra del creador, a través de diverses vivències i projectes que, des de Montblanc, van recórrer les grans capitals del món.

Aquest 2021, precisament, la Generalitat de Catalunya l’ha declarat oficialment any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista montblanquí, i és per això el centenari del cubista comptarà amb un total de vint exposicions temàtiques i territorials arreu del territori i una forta presència a les xarxes socials.

Avui, a partir de les 18.00 hores, el Tinglado 1 del Moll de Costa donarà el tret de sortida a una mostra «impactant i atractiva», en paraules del seu comissari, Marco-Palau, qui ha destacat que les persones assistents podran «endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista». «L’exposició, amb un component audiovisual destacat, tindrà un important focus a les xarxes socials», ha remarcat.

L'exposició, fins al 13 de juny a Tarragona

‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ es podrà visitar, durant el mes de març, de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores; i diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores. Amb l’entrada del mes d’abril, l’horari serà de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores. La mostra estarà oberta fins al pròxim 13 de juny.

Palau Ferré: colorit, expressionista i picassià 

L’obra de Palau Ferré, nascut el 1921 a la vila de Montblanc, es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que va viure a París. Així, va ser un apassionat del color i els seus quadres tenen traços expressionistes on destaquen els vermells intensos i els verds. La seva trajectòria vital el vincula amb la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat.

Amb aquest compromís, Maties Palau Ferré va fer nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals, com ara Amnistia Internacional, Mans Unides o el Memorial per la Pau Vidal Lecha, entre d’altres.