Imatge de la platja del Miracle de Tarragona plena de gent amb un castell de focs artificials al fons

Torna un clàssic de l'estiu: Tarragona recupera el Concurs de Focs Artificials

L'Ajuntament ha confirmat que, després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia, se celebrarà del 6 al 9 de juliol

Tarragona tornarà a gaudir aquest estiu del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, segons ha anunciat aquest divendres l'Ajuntament en un comunicat. La cita, que no s'ha pogut celebrar els dos darrers anys a causa de la pandèmia, està programada per als dies 6, 7, 8 i 9 de juliol a la Punta del Miracle, com ja és tradicional.

La d'aquest estiu del 2022 serà l'edició número 30, que estava prevista celebrar el juliol de 2020. En aquest sentit, el consistori ha explicat que el pressupost del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona es manté en 110.000 euros. Les pirotècnies interessades a participar-hi poden presentar la seva sol·licitud fins al 22 d'abril.

«És una satisfacció per tots nosaltres»

La consellera de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha explicat que «la ciutat està gaudint de tot el retorn de l’activitat cultural i festiva i, com no podia ser d’una altra manera, el Concurs de Focs Artificials tornarà aquest juliol també a la Punta del Miracle per celebrar com es mereix el seu 30è aniversari».

En aquest sentit, Solé ha manifestat «la satisfacció de tots nosaltres per la recuperació d'aquest concurs». Alhora, la consellera ha fet una crida a la ciutadania a gaudir de nou d'aquesta cita, «tota una referència a la nostra ciutat».