Imatge de l'interior del cementiri de Tarragona

Més hores obert el cementiri i mesures de seguretat: Tarragona es prepara per Tots Sants

La conselleria de Seguretat Ciutadana de Tarragona ha preparat el dispositiu especial

La conselleria de Seguretat Ciutadana de Tarragona ha preparat el dispositiu especial amb motiu de la celebració de Tots Sants i es posarà en marxa aquest cap de setmana i s'allargarà fins al 2 de novembre. En aquest sentit, el cementiri de Tarragona estarà obert al públic des de les 9 del matí fins a les 18 hores de la tarda perquè es puguin esglaonar les visites i no vagi tothom al mateix moment.

També s'han habilitat dues entrades al cementiri i amb aquesta mesura es vol que hi hagi una mobilitat fluida sense aglomeracions. Del 24 d’octubre al 2 de novembre l’entrada es farà per la porta principal, i el 31 d’octubre i l’1 de novembre també s’obrirà la porta lateral de la carretera TP-2031. La sortida  es farà sempre per la porta lateral que es troba al camí del Loreto.  

Control als accessos del cementiri

A causa de la pandèmia, enguany hi haurà un control d'accessos per no superar l'aforament. En cas d'excedir-se, es tancaran els accessos. A més, el temps màxim de la visita es limitarà a 30 minuts i es vigilarà que els grups no superin les 6 persones.

Per aquells qui vagin al cementiri en cotxe, l'accés serà per la carretera del mateix i s'han habilitat dues zones d'estacionament, una serà el pàrquing dissuasiu del camí del Loreto i, un cop ple, s'habilitaran els carris del pas inferior de l'autovia. L'aparcament del cementiri estarà reservat a les parades de venda de flors, vehicles amb persones de mobilitat reduïda i un reservat per la parada dels taxis.

Per reforçar les mesures de seguretat a causa de la pandèmia, aquest any un equip de seguretat privada farà el control d’accés per controlar la limitació d’aforament. Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, membres de Protecció Civil col·laboraran duent a terme tasques d’informació de les mesures de seguretat als accessos al cementiri. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana estarà a l’exterior del les instal·lacions duent a terme les tasques de control i vigilància del trànsit i seguretat.  

Per tal de garantir la seguretat de tothom es demana responsabilitat en el compliment de les mesures  per fer front a la Covid-19  que són l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat d’aproximadament 2 metres, la higiene de mans, evitar les aglomeracions, respectar el temps màxim de visita, evitar concentracions de persones, respectar els itineraris establerts, respectar les normes i instruccions i evitar les hores puntes i en la mesura del possible esglaonar les entrades.  

Increment de visitants el 31 d'octubre i 1 de novembre

En previsió a un increment de visitants, a la TP-2013 s'ordenarà el trànsit. En aquest sentit, els vehicles procedents de Sant Pere i Sant Pau, que circulin direcció Tarragona, es desviaran per l’avinguda Puig i Valls, amb l’objectiu de permetre l’accés al Cementiri per la porta lateral que es troba en aquest via.  Per tant, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre per accedir a la zona de l’Oliva no es podrà pel tram de l’avinguda Puig i Valls on es troba el semàfor. 

Per aquells que vulguin apropar-se al cementiri en transport públic, amb motiu de la festivitat de Tots Sants, l’Empresa Municipal de Transport reforça el servei de la línia 6 amb dos autobusos articulats que faran el trajecte de Pere Martell fins a Sant Pere i Sant Pau. Circularan tant el dissabte dia 31 d’octubre com diumenge 1 de novembre. La freqüència de pas en aquest tram de la L6 serà d’aproximadament 12 minuts, equiparable a l’horari del servei públic de transport en dies feiners. A més, s’han previst autobusos de reforç per si cal complementar qualsevol altra línia d’autobús i que es posaran en circulació en funció de la demanda.