Pla general dels treballadors del 061 davant de la seu del CatSalut de Tarragona en la protesta per reclamar la internalització del servei i millors condicions laborals

Els treballadors del 061 reclamen al Govern la internalització del servei d'emergències

La vaga indefinida dels empleats encara continua

Una vintena de treballadors del 061 de la sala de Reus s'han reunit, aquest dimecres 17 de novembre al matí, a les portes dels serveis territorials del Departament de Salut a Tarragona per exigir un conveni propi que suposi una millora salarial i la conciliació laboral i familiar fins que s'aconsegueixi la internalització del servei.

«Encara no sabem si treballarem per Nadal»

Els empleats han lamentat que, tot i haver realitzat una vaga indefinida en contra del Govern, cap de les seves demandes han estat estudiades per ningú.

Olga González, representant dels treballadors del 061 d'UGT a Reus ha dit que «volem un conveni propi, la internalització del servei i tot el que comporta una conciliació laboral i familiar».

A més, ha exigit a Ferrovial que entregui els calendaris laborals amb més antelació, ja que «a hores d'ara, encara no tenim el calendari del mes de desembre i no sabem si treballarem per Nadal, això passa durant tot l'any».

Els treballadors del 061 compten amb el salari mínim interprofessional

Anna Jordà, representant dels empleats del sindicat USOC a Reus, també ha aprofitat per manifestar-se, lamentant que el sou que reben els professionals és el mínim al qual poden arribar i que tampoc han rebut la paga extra per la Covid-19.

Jordà ha demanat al Govern que escoltin les seves exigències, perquè «treballem al SEM, però no som personal del SEM, per tant, alguna cosa falla, i la realitat és que després d'haver convocat la vaga encara no tenim cap millora».

«Estem fent sobreesforços»

La portaveu de la plantilla ha assegurat que molts dels empleats encara no han pogut gaudir de les vacances anuals quan falten pocs dies per acabar l'any i que, amb la vaga estan realitzant noves contractacions alhora que opten per acomiadar al personal. És per això que els treballadors no aguanten més aquestes condicions, o com diu Jordà, «estem fent sobreesforços».

Un 80% d'èxit en la vaga

Encara que els serveis mínims marcats són del 85%, les representants dels treballadors s'han mostrat satisfetes en veure que el 80% de la plantilla es troba concentrada a la vaga indefinida. 

Els treballadors del 061 no es plantegen de cap manera clausurar la vaga i tenen previst seguir fent concentracions cada quinze dies i assistir a una manifestació a Barcelona. 

«Continuarem fins a aconseguir millorar les nostres condicions», ha assegurat González.